The tobacconist
DVD

The tobacconist ([2021])/ directed by Nikolaus Leytner

Een 17-jarige jongen leert in Wenen Freud kennen en wordt verliefd op een danseres, maar als de nazi's in Wenen verschijnen, krijgen alle drie te maken met de snelle veranderingen in de politieke en sociale situatie.

Aanwezigheid

Recensie

Oostenrijks oorlogsdrama (2018) van Nikolaus Leytner met Simon Morzé, Bruno Ganz (Der Himmel über Berlin), Johannes Krisch en Emma Drogunova. Naar 'De Weense sigarenboer' van Robert Seethaler. De 17-jarige Franz gaat in Wenen in de leer bij een sigarenhandelaar en ontmoet Sigmund Freud. Hij is geïntrigeerd door Freuds werk, ze worden vrienden. Ook wordt hij verliefd op danseres Anezka. De politieke en sociale omstandigheden in Oostenrijk verslechteren, de nazi's verschijnen in Wenen. Franz, Freud en Anezka worden meegesleurd in de stroom van gebeurtenissen. Beoordeling IMDb: 6.4. Bor Beekman (Volkskrant 16-9-'20): 'Bruno Ganz als Sigmund Freud is lichtpuntje in flets The Tobacconist' (2 sterren). Peter de Bruijn (NRC 15-9-'20): 'niet bijzonder goed in geslaagd om het Wenen van de late jaren dertig overtuigend tot leven te wekken. Alles aan de film ademt dat het gros van de scènes is gedraaid in een studio. Het effect is kitscherig (...) Ganz onttrekt zich gelukkig aan de neiging van Leytner om alles in de film zo vreselijk duidelijk te maken' (2 sterren). Monica Meijer (Cinemagazine 17-9-'20): 'Toch blijft 'The Tobacconist' te veel aan de oppervlakte hangen: het is van alles net niets. Een beetje coming-of-age, een flard geschiedenis en een vleugje Sigmund Freud' (2,5 sterren).

Specificaties

Duits | 8711983971240

Titel The tobacconist
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Nikolaus Leytner ; Johannes Krisch ; Bruno Ganz ; Simon Morzé ; Robert Seethaler
Type materiaal DVD
Uitgave [Gent] : Lumière, [2021]
Overige gegevens 1 dvd-video (113 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Johannes Krisch, Bruno Ganz, Simon Morzé. - Duits gesproken, Nederlands ondertiteld - Gebaseerd op een roman van Robert Seethaler - Videoversie van de film: Oostenrijk : EPO Film, 2018
ISBN 8711983971240
PPN 431650101
Genre oorlogsroman
Thematrefwoord Freud, Sigmund ; Wenen; 1931-1940
Taal Duits