Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Bij of wesp?
Boek

Bij of wesp? ([2020])/ Kirsten Chang, vertaling [uit het Engels]: Anja De Lombaert ; redactie: Monica Terpstra

Honingbijen en wespen lijken erg op elkaar. Toch zijn er ook verschillen. Kun jij ze herkennen? Met kleurenfoto's. Vanaf ca. 6 t/m 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een bij en een wesp lijken op het eerste gezicht veel op elkaar. De twee insecten zouden heel goed familie van elkaar kunnen zijn! Maar als je beter kijkt, zul je zien dat er veel verschillen zijn. In dit non-fictieboekje komen een aantal van die verschillen aan bod, bijvoorbeeld hun kleuren, wat ze doen en waar ze wonen. De informatie is gericht op de onderbouw. Op elke spread staan steeds maar enkele zinnen in een groot lettertype met daarnaast steeds een grote foto. Daardoor komen de verschillen duidelijk naar voren en blijft alle informatie behapbaar en overzichtelijk. Soms mist er een klein beetje diepgang, maar voor jonge kinderen zal dit genoeg zijn. Met inhoudsopgave, register, lijst van moeilijke woorden en verwijzing naar andere bronnen. Het boekje is onderdeel van de vierdelige serie 'Ontdek de verschillen'. Andere boeken in deze serie zijn: 'Alligator of krokodil?', 'Konijn of haas?' en 'Vlinder of mot?'*. Het vergelijken is zeker een goede manier om meer te leren over deze dieren. Vanaf ca. 6 t/m 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463416696 | 24 pagina's

Titel Bij of wesp?
Auteur Kirsten Chang
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2020]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Bee or wasp? - Bellwether Media Inc., (c)2020. - (Spotting differences)
ISBN 9789463416696
PPN 428915760
Rubriekscode 597.81
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Honingbijen ; Wespen
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Bijen

Relaties/Serie

Ontdek de verschillen
Boek

Ontdek de verschillen (2020-...)

vol.
Uitgeleend