Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes
Boek

Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes 100 bijzondere Nederlandse vrouwen (maart 2021)/ concept Francesca Cavallo en Elena Favilli, redactie Inge Marleen Swinkels ; eindredactie Donja Odijk, Rozemarijn Houben, Marjolein Blüm, Anne Vroegindeweij, Najiba Abdellaoui, Sayonara Stutgard

Honderd korte verhalen over bijzondere Nederlandse vrouwen als advocaat Inez Weski en visagist Nikkie de Jager. Maak ook kennis met vrouwen die een belangrijke rol speelden in de geschiedenis zoals Anne Frank. Met portretillustraties in kleur van 48 kunstenaressen. Vanaf ca. 8 t/m 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Na twee uit het Engels vertaalde delen van 'Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes' (dee 1: 2017; deel 2: 2018*) over vrouwen wereldwijd, verscheen nu een deel over Nederlandse vrouwen. Honderd vrouwen krijgen op alfabetische volgorde van hun voornaam elk een paginalang verhaal met daarnaast een portret in kleur, gemaakt door 16 schrijvers en 48 illustratoren van Nederlandse bodem, allemaal vrouw. Er is nadrukkelijk niet gekozen voor een biografievorm, maar voor een vertelstijl in verledentijdsvorm. Regelmatig beginnen de verhaaltjes met 'Er was eens een meisje'. Het gaat om historische vrouwen zoals Aletta Jacobs en Anne Frank, maar er komen ook veel hedendaagse rolmodellen in voor, zoals Nikkie de Jager en Roxanne Hehakaija. Bij de selectie van de vrouwen is veel oog voor diversiteit, zowel in culturele achtergrond als in de bijdrage die ze hebben geleverd aan de samenleving. Politici, schrijvers, sporters, verzetsstrijders, voorvechters voor vrouwenrechten, ze zijn er allemaal. De prachtige vormgeving met stevig papier en leeslint maakt het boek aantrekkelijk. Achterin worden lezers uitgenodigd deze voorbeeldvrouwen te volgen, want er is ruimte voor hun eigen verhaal en portret. Vanaf ca. 8 t/m 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789083063638 | 205 pagina's

Titel Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes : 100 bijzondere Nederlandse vrouwen
Secundaire auteur Francesca Cavallo ; Inge Marleen Swinkels
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave [Amsterdam] : ROSE stories, maart 2021
Overige gegevens 205 pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
Annotatie Uitgave in samenwerking met Firma Twist
ISBN 9789083063638
PPN 428483003
Rubriekscode 315.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Vrouwen; Nederland; Geschiedenis; Verhalen
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Vrouwen