Terra ultima
Boek

Terra ultima de ontdekking van een onbekend continent ([2021])/ Raoul Deleo, samengesteld en ingeleid door Noah J. Stern

Ontdekkingsreiziger Raoul Deleo doet verslag van zijn expedities naar het onbekende continent Terra Ultima. De exacte locatie ervan houdt hij geheim, om alle onbekende, bijzondere diersoorten die daar leven te beschermen, zoals de vlindermees, de zeepadkwal en het flamingohert. Groot formaat prentvertelling met gedetailleerde, fantasierijke kleurenillustraties. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Eeuwenoude kaarten uit het ruim van een scheepswrak onthullen het bestaan van een onbekend continent. Het kost ontdekkingsreiziger Raoul Deleo negen jaar om de exacte locatie te vinden. Hij onderneemt drie expedities naar het ongerepte gebied en ontdekt vele fabelachtige diersoorten die hij gedetailleerd afbeeldt. Dit prachtig uitgevoerde prentenboek in groot formaat (ruim 37 x 27 cm) voert de lezer naar een betoverend fantasieland aan het einde van de wereld. Het verhaal ontvouwt zich via beschrijvingen van bioloog Noah Stern - die het boek heeft samengesteld en ingeleid -, Deleo's dagboekaantekeningen en als hoogtepunt zijn collectie kleurrijke dierenprenten. Deze fantasievolle kunstwerkjes van hoge kwaliteit tonen telkens twee bekende diersoorten die samen één worden: de vlindermees, de zeepadkwal, de olifeniks. Ook hun Latijnse namen worden vermeld. De sfeer is goed neergezet, met authentiek lijkende brieven, oude kaarten, zwart-witfoto's, schetsen, afbeeldingen van verzameld materiaal en mooi uitgewerkte landschapsillustraties in grijstinten. Bijzonder mooi en luxueus uitgegeven. Genomineerd voor de Woutertje Pieterse Prijs 2022. Vanaf ca. 10 jaar maar ook bijzonder voor oudere kinderen, jongeren en volwassenen.

Specificaties

Nederlands | 9789401465946 | 75 pagina's

Titel Terra ultima : de ontdekking van een onbekend continent
Auteur Raoul Deleo
Secundaire auteur Noah J. Stern
Type materiaal Boek
Uitgave Tielt : Lannoo, [2021]
Overige gegevens 75 pagina's - zwart-wit en gekleurde illustraties - 38 cm
Annotatie Colofon vermeldt: tekeningen en archiefbeelden: (c) Raoul Deleo - Met register
ISBN 9789401465946
PPN 43302450X
Genre dierenleven
Thematrefwoord Ontdekkingsreizen ; Fantasiewezens ; Wilde dieren
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Fabeldieren; Afbeeldingen ; Dieren; Afbeeldingen