50 gekke vragen over voetbal
Boek

50 gekke vragen over voetbal met super serieuze antwoorden! ([2019])/ tekst: Joseph Récamier, illustraties: Philippe Rouchier en Gaëlle Autin ; Nederlandse vertaling [uit het Frans]: Anja De Lombaert

Zijn de kleinste voetballers ook de beste? Zijn alle voetballers stinkend rijk? Vijftig leuke en gekke vragen over voetbal, o.a. over de geschiedenis, beroemde spelers en spelregels, worden beantwoord. Met kleine kleurenfoto's en -illustraties. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Recensie

Hebben voetballers recht op een paraplu als het regent? Raken voetballers de kleur van hun truitje niet beu? Moet je een goed acteur zijn om een goed voetballer te worden? Dit zijn slechts drie van de vijftig 'gekke' vragen die in dit kleurrijk vormgegeven boek (A4f-formaat) worden gesteld. Op elke bladzijde wordt serieus op een of twee vragen ingegaan. Bij vrijwel elke vraag staat een kleine kleurenfoto of -illustratie, waarop de meeste voetballers wel herkenbaar zijn. Het is te merken dat het boek door een Fransman geschreven is, enkel de van huis uit Nederlandse voetballers Cruijff en Van Basten worden genoemd. Jammer genoeg is de informatie niet helemaal up-to-date (oorspronkelijke editie dateert van 2018). Inmiddels heeft Real Madrid de Champions League al 13 keer gewonnen. En ook is er een vrouwelijke scheidsrechter geweest in een mannenfinale van de Supercup. Hier en daar klopt de informatie ook niet helemaal. Maar alle antwoorden, veel zijn tijdloos, dragen hoe dan ook bij aan een stukje kennis. Deel uit de serie '50 gekke vragen over'*. Voor de vele voetballiefhebbers vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789403213873 | 47 pagina's

Titel 50 gekke vragen over voetbal : met super serieuze antwoorden!
Uniforme titel Vijftig gekke vragen over voetbal Voetbal
Auteur Joseph Récamier
Secundaire auteur Philippe Rouchier ; Gaëlle Autin ; Anja De Lombaert
Type materiaal Boek
Uitgave [Parijs] : Fleurus, [2019] - [Antwerpen] : [Ballon Media nv]
Overige gegevens 47 pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Vertaling van: 50 questions loufoques sur le football. - Parijs : Fleurus Éditions, (c)2018. - (TopDoc)
ISBN 9789403213873
PPN 423615645
Rubriekscode 619.11
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Voetbal
PIM Rubriek Sport en Spel
PIM Trefwoord Voetbal