De enge ever
Boek

De enge ever ([2020])/ geschreven door Charlotte Habersack, geïllustreerd door SaBine Büchner ; vertaald uit het Duits door Ineke Ris

Hoog in het Stapelgebergte wonen vijf dieren die nog nooit van hun berg af zijn geweest. Op een dag horen ze dat een ever naar boven wil komen. Maar wat is een ever? Dat is vast een monsterlijk, stinkend dier dat eieren steelt. Of zal het meevallen? Prentenboek met kleurrijke tekeningen. Vanaf a. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Op de hoogste berg van het Stapelgebergte wonen een paar dieren, die vanwege de wolken niet kunnen zien wat er verder in het gebergte gebeurt. De vijf dieren hebben allemaal een andere eigenschap: de verlegen kip, een zeurende gems, mopperige bergmarmot, bokkig hert en een feesthaas. Op een dag horen de dieren dat er een ever naar boven komt, en ze hebben allemaal een andere voorstelling van de ever. Ze willen de ever niet toelaten, maar dan krijgen ze een uitnodiging voor een kennismakingsfeest en wordt ever, na enige huivering, in hun armen gesloten als vriend. Vlot geschreven, prettig voorleesbaar prentenboek over het thema vooroordelen. De dieren hebben de meest enge voorstellingen van de ever, maar ze hebben er nog nooit een gezien. De karaktertrekken van de dieren komen goed uit de verf. Niemand gaat naar het feest behalve feesthaas, maar ze gaan wel kijken wat er gebeurt. Als na vier uur de haas naar huis gaat, schrikt ever van ogen in het donker. Feesthaas introduceert dan zijn vrienden. De vrolijke illustraties in pasteltinten, met veel details, passen goed bij het verhaal. Tegelijkertijd verscheen 'De ever en de beer'*. Leuk, bruikbaar verhaal om vooroordelen en angst voor het onbekende te bespreken. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059274341

Titel De enge ever
Auteur Charlotte Habersack
Secundaire auteur Sabine Büchner ; Ineke Ris
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : C. de Vries-Brouwers, [2020]
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 31 cm
Annotatie Vertaling van: Der schaurige Schusch. - Ravensburg : Ravensburger Verlag GmbH, (c)2016
ISBN 9789059274341
PPN 429439849
Thematrefwoord Vooroordelen ; Jezelf zijn ; Vreemdelingenhaat
Taal Nederlands