De ever en de beer
Boek

De ever en de beer ([2020])/ geschreven door Charlotte Habersack, geïllustreerd door SaBine Büchner ; vertaald uit het Duits door Ineke Ris

Een beer heeft hard gewerkt en veel geld verdiend. Hij koopt een groot hol in het Stapelgebergte en verstopt zijn geld. Hij is zo bang voor dieven dat hij zich verschuilt achter een muur met prikkeldraad. De ever vraagt zich af waarom de beer zo gek doet. Prentenboek met kleurrijke tekeningen. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een beer heeft hard gewerkt en veel geld verdiend. Maar nu ziet hij overal gevaar: een kip met een zak moet een dief zijn, een hert met een boomstam komt vast zijn deur rammen, een haas met springstof, ai, daar is zelfs zijn net gebouwde muur met prikkeldraad erop natuurlijk niet tegen bestand! Als de ever langskomt, vraagt die aan beer waarom hij in de gevangenis zit. Het wordt tijd dat de beer zichzelf vrijlaat! De illustraties in rustige, natuurlijke kleuren vullen steeds een spread en zijn vol details en grapjes, zoals de springende haas met springstof en een portret van de beer geschilderd door Picasso. Het verhaal toont op een grappige manier, zonder de moraal te veel uit te leggen, dat geld je niet rijk maakt, maar vriendschap wel. De stapeling van dieren met hun attributen maakt nieuwsgierig naar de afloop, wanneer blijkt waarvoor ze al die spullen nodig hadden. Tegelijkertijd verscheen 'De enge ever'*, waarin ever als nieuwkomer op de berg verschijnt en te maken krijgt met vooroordelen. Mooie bruikbare verhalen om over te praten met kleuters vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059274181

Titel De ever en de beer
Auteur Charlotte Habersack
Secundaire auteur Sabine Büchner ; Ineke Ris
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : C. de Vries-Brouwers, [2020]
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 31 cm
Annotatie Vertaling van: Der Schusch und der Bär. - Ravensburg : Ravensburger Verlag GmbH, (c)2019
ISBN 9789059274181
PPN 42949811X
Thematrefwoord Rijkdom ; Angsten ; Vooroordelen ; Gastvrijheid ; Vriendschap
Taal Nederlands