The extremely inconvenient adventures of Bronte Mettlestone
Boek

The extremely inconvenient adventures of Bronte Mettlestone (2020)/ Jaclyn Moriarty, illustrations by Karl James Mountford

Bronte is 10 jaar als haar ouders door piraten zijn gedood. Ze hebben een bijzondere opdracht voor haar achtergelaten. Ze moet tien tantes een geschenk brengen, maar onderweg krijgt ze te maken met o.a. draken, watergeesten en piraten. Lukt het niet, dan heeft dat grote gevolgen! Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Het flinke, nieuwsgierige meisje Bronte (10) wordt als baby achtergelaten door haar vader en moeder bij tante Isabelle en haar butler. Als na tien jaar bericht komt dat beide ouders omgekomen zijn in een piratengevecht krijgt Bronte vervolgens een heel bijzondere opdracht. Ze moet helemaal op eigen houtje naar tien tantes reizen en geschenken achterlaten. Lastig, want onderweg kan ze allerlei gevaren tegenkomen in de vorm van draken, Faeries, Watergeesten, Fluisteraars en Spellbinders. Volgt ze de aanwijzingen van haar ouders niet, dan is dat het einde van haar wereld. Bronte houdt de moed erin en zet door. Ze krijgt heel wat verrassingen te verstouwen onderweg. Een fijn boek met humor, excentrieke personages, de boodschap om moed en doorzettingsvermogen te tonen, en een goede afloop. Voor liefhebbers van o.a. de Lemony Snicket-serie en van de auteur Roald Dahl. Het tweede deel 'The Slightly Alarming Tale of the Whispering Wars' is al aangekonigd. Fantasierijke kinderen zullen genieten van dit verhaal. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Engels | 9781913101053 | 453 pagina's

Titel The extremely inconvenient adventures of Bronte Mettlestone
Auteur Jaclyn Moriarty
Secundaire auteur Karl James Mountford
Type materiaal Boek
Uitgave Oxford : Guppy Books, 2020
Overige gegevens 453 pagina's - zwart-wit illustraties - 20 cm
Annotatie Oorspronkelijke uitgave: Australia : Allen and Unwin, 2017
ISBN 9781913101053
PPN 429498845
Genre sprookjes - avonturenroman
Thematrefwoord Weeskinderen ; Zoektochten ; Magie ; sprookjesfiguren ; Vriendschap
Taal Engels