Samen gaan bouwen
Boek

Samen gaan bouwen plannen voor onze toekomst ([2021])/ Oliver Jeffers, vertaling [uit het Engels]: Mirjam Hoekstra

Een vader bouwt met zijn dochtertje aan hun toekomst. Ze bouwen een huis, fort, tunnel, toren en zelfs een weg naar de maan! Onderweg worden vijanden vrienden. Prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties en een beknopte tekst. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een vader maakt met zijn jonge dochter plannen om iets te bouwen. Ze halen hun gereedschap tevoorschijn en bouwen aan hun toekomst. Ze beginnen met een deur om er een huis omheen te bouwen en ontwerpen een klokje om de tijd te bewaken. Daarna volgen een fort, een tunnel, een toren en een weg naar de maan. Daar rusten ze even uit in hun hangmat om vervolgens op aarde al hun bijzondere spullen in een schuur te bewaren voor later. Prentenboek waarin het verhaal vooral in beeld, en met een enkele rijmende zin per spread wordt verteld. De sfeervolle kleurenillustraties over een of twee pagina's nemen je mee over de hele wereld. Vijanden worden vrienden en verenigen zich op het laatst rond het kampvuur. Een warm verhaal over de liefde van een vader en een dochter (naar evenbeeld van Oliver Jeffers zelf, opgedragen aan zijn dochtertje Mari) die samen naar hun gezamenlijke toekomst kijken. Het prentenboek sluit aan op het bekroonde 'Samen hier'** (2018) dat opgedragen was aan zijn net geboren zoon. Mooi uitgevoerd prentenboek, vertaling van 'What we'll build : plans for our together future'* (2020). Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789026154799

Titel Samen gaan bouwen : plannen voor onze toekomst
Auteur Oliver Jeffers
Secundaire auteur Mirjam Hoekstra
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Uitgeverij De Fontein Jeugd, [2021]
Overige gegevens 42 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Vertaling van: What we'll build : plans for our together future. - London : HarperCollins Children's Books, (c)2020
ISBN 9789026154799
PPN 43032300X
Thematrefwoord Bouwkunst ; Wonen ; Vaders ; Toekomst
Taal Nederlands