14 muisjes gaan naar bed
Boek

14 muisjes gaan naar bed ([2021])/ Kazuo Iwamur

Als de avond valt en de familie Muis met elkaar heeft gegeten, gaan de kleine muisjes in bad. Ze mogen nog even opblijven, maar dan is het tijd om tanden te poetsen, een verhaaltje te lezen en te gaan slapen. Prentenboek met sfeervolle, gedetailleerde tekeningen in zachte kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De avond valt, de werkende muizen komen thuis en het avondeten wordt geserveerd. De muisjes gaan in bad en dan mogen ze nog even opblijven. Maar dan is het bedtijd, tanden poetsen, verhaaltje lezen en slapen maar. Zo ziet een avond eruit bij de familie Muis: papa, mama, oma, opa en tien kleine muisjes. Van auteur en illustrator Kazuo Iwamura verschenen in het Nederlands eerder al zeven prentenboeken over deze familie, o.a. '14 muisjes en de maan'* (2020). De platen hebben een groene, gele of blauwe tint waardoor je echt het gevoel hebt het hol in te kijken. Dit geeft een sfeervol beeld. Halverwege het boek worden de muisjes met naam genoemd, zodat er later in het verhaal geraden kan worden welk muisje wat doet. De tekst is minimaal, vaak maar drie regels per spread. Op de platen valt meer te zien, zoals wat alle muisjes aan het doen zijn. Op de schutbladen kun je zien hoe het holletje van de familie is ingedeeld. Een sfeervol prentenboek dat goed voor het slapengaan voorgelezen kan worden. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044839531

Titel 14 muisjes gaan naar bed
Uniforme titel Veertien muisjes gaan naar bed
Auteur Iwamura" Kazuo
Type materiaal Boek
Uitgave [Alkmaar] : Clavis, [2021]
Overige gegevens 31 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 30 cm
Annotatie Vertaald uit het Japans - Vertaling van: 14-hiki no komoriuta. - Tokyo : Doshinsha Publishing Co., Ltd, (c)1994
ISBN 9789044839531
PPN 432646612
Thematrefwoord Slapengaan ; Familie
Taal Nederlands