Dino meisje en het mysterieuze ei
Boek

Dino meisje en het mysterieuze ei ([2021])/ tekst en illustraties van vanna Vinci, Vertaling uit het Italiaans: Veerle Willems

Vannina weet alles van dinosaurussen. Op een dag vindt ze in de tuin een ei, waar een grappig diertje uitkomt dat op een dinosaurus lijkt. Door haar nieuwe vriendje Johnny raakt Vannina ineens bevriend met andere kinderen, zelfs met die vervelende Victor. Groot prentenboek met grappige, grof getekende kleurenillustraties. Vanaf ca. 5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Op een dag vindt Vannina samen met haar knuffel Dino een ei, waar de volgende dag een dier uitkomt dat op een dinosaurus lijkt. Zij weet veel van dino's, maar niet wat dit er voor een is. Dan vertelt haar buurman dat het een hagedis is. Ze neemt haar nieuwe vriendje, dat ze Johnny noemt, overal mee naartoe, zoals naar het strand, waar iedereen hem leuk vindt. Zo krijgt Vannina vrienden en zelfs een echte vriend, Victor, die ook alles van dinosaurussen weet. Een prentenboek met grote illustraties, waar korte teksten boven aan de pagina gezet zijn. De illustraties zijn kleurig en vertellen het verhaal, ook zonder de teksten. De tekst bevat veel namen van dinosaurussen en moeilijke woorden als mysterieus en gevederde velociraptor van pluche. De tekst is gedrukt in een schreefloze letter, waarbij Vannina's naam steeds vet afgedrukt is. Een humoristisch verhaal over dino's en vriendschap voor kleuters, waarbij de vele namen van de dinosaurussen een struikelblok kunnen zijn hoewel jonge kinderen daar juist ook vaak door gefascineerd zijn. Tegelijkertijd verscheen 'Dinomeisje'*. Vanaf ca. 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044840872

Titel Dino meisje en het mysterieuze ei
Auteur Vanna Vinci
Secundaire auteur Veerle Willems
Type materiaal Boek
Uitgave [Alkmaar] : Clavis, [2021]
Overige gegevens 49 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 30 cm
Annotatie Vertaling van: La bambina giurassica e l'amico misterioso. - Milaan : Mondadori Libri S.p.A., (c)2020
ISBN 9789044840872
PPN 432646256
Genre dierenleven
Thematrefwoord Dinosaurussen ; Hagedissen ; Buitenstaanders ; Vriendschap
Taal Nederlands