De verbannen koningin
Boek

De verbannen koningin ([2021])/ Holly Black, vertaling [uit het Engels]: Anne-Marieke Buijs ; illustraties binnenwerk: Kathleen Jennings

Jude is verbannen uit Elfhame als haar tweelingzus haar om hulp vraagt. Wanneer ze instemt haar te helpen, ontdekt ze een complot om de koning en dus ook haar van de troon te stoten. Zal het haar lukken om dit te voorkomen? Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Het afsluitende derde deel in de serie 'Elfhame', na 'De wrede prins' (2020) en 'De gevallen koning'* (2020). Jude is in de wereld van de stervelingen, nadat ze verbannen is in het laatste deel. Het verhaal begint moeizaam als je de eerdere delen niet gelezen hebt. Jude krijgt bezoek van haar tweelingzus Taryn, die haar echtgenoot gedood heeft. Omdat ze tijdens een ondervraging niet kan liegen, vraagt ze Jude om haar plaats in te nemen. Vanaf deze gebeurtenis leest het verhaal een stuk vlotter. Jude gaat er mee akkoord, en komt weer oog in oog te staan met haar echtgenoot, de wrede koning Cardan. Die blijkt echter meer met haar te hebben dan ze dacht. Als dan ook nog eens blijkt dat haar (pleeg)vader Madoc een coup wil plegen, is de keus voor haar snel gemaakt. Samen met Cardan doet ze er alles aan om dit te voorkomen. Ze is zelf immers de koningin van Elfhame. Uiteindelijk weten ze Madoc te verslaan, maar niet voordat Cardan onder invloed komt van een verschrikkelijke vloek. Haar liefde voor hem, en voor Elfhame is wat uiteindelijk de doorslag geeft. Een spannend slotdeel, dat makkelijk wegleest mits je de eerdere delen hebt gelezen. Vertaling van 'The queen of nothing'**. Mooi vormgegeven met goud op snee en zwart-witte pentekeningen en fraaie landkaart. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789022592847 | 314 pagina's

Titel De verbannen koningin
Auteur Holly Black
Secundaire auteur Anne-Marieke Buijs ; Kathleen Jennings
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Boekerij, [2021]
Overige gegevens 314 pagina's - zwart-wit illustraties - 23 cm
Annotatie Op stofomslag: sticker 'Limited edition' - Vertaling van: The queen of nothing. - (c)2021
ISBN 9789022592847
PPN 430439652
Genre science-fiction - romantische verhalen
Thematrefwoord sprookjesfiguren ; Magie ; Verliefdheid ; Tweelingen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Elfhame
Boek

Elfhame (2020-...)

vol. 3
Uitgeleend
Holly Black