Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
De laatste mode
Boek

De laatste mode 37 unieke streekdrachten uit alle Nederlandse provincies (2020), concept en fotografie Pim Smit, Geke Hendriks ; eindredactie Greet de Haas

Fotoboek met een overzicht van de streekdrachten uit Nederland, geordend per provincie, van Noord naar Zuid, steeds met een inleiding over algemene karakteristieken en beschrijvingen van de vrouwendracht en de mannendracht.

Aanwezigheid

Recensie

Fotoboek met een overzicht van de streekdrachten uit Nederland door de Nederlandse fotograaf Pim Smit. Met een voorwoord over de achtergronden van het boek (streekdrachten worden nu nauwelijks meer gedragen, maar in ere gehouden door lokale organisaties als cultureel erfgoed) en een overzichtskaart. Daarna volgen hoofdstukken over 37 verschillende drachten, voor mannen en vrouwen en voor allerlei gelegenheden, leeftijden en beroepen, de bekende (Volendam, Marken, Staphorst, Spakenburg) en onbekendere (vele langs de kust), met veel recente foto's per provincie, van Noord naar Zuid, steeds met een inleiding met algemene karakteristieken en beschrijvingen van de vrouwendracht en de mannendracht. Rijk geïllustreerd met ruim 600 zeer fraaie, meest paginagrote foto's in kleur (enkele over 2 pagina's), ook van accessoires en details, en 38 historische in zwart-wit, met beknopte bijschriften. Achterin verklarende woordenlijst, spreekwoorden en gezegden over kleding en een kort overzicht van bronnen en literatuur. Fraaie, verzorgde, volumineuze, informatieve uitgave voor veel kijk- en bladerplezier van een breed publiek.

Specificaties

Nederlands | 9789490892067 | 400 pagina's

Titel De laatste mode : 37 unieke streekdrachten uit alle Nederlandse provincies
Secundaire auteur Pim Smit ; Greet de Haas
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Huys, 2020
Overige gegevens 400 pagina's - foto's - 31 cm
Annotatie Omslagtitel
ISBN 9789490892067
PPN 429412479
Rubriekscode 907.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Klederdrachten; Nederland; fotoboeken
Trefwoord Elspeet
Nunspeet
Oldebroek
Klederdrachten
Fotoboeken
Geschiedenis; 19e eeuw
Geschiedenis; 20e eeuw
PIM Rubriek Uiterlijk
PIM Trefwoord Klederdrachten