Mijn magische eenhoorn
Boek

Mijn magische eenhoorn draai, trek, schuif ([2020])/ illustrations by Yujin Shin

Een lieve eenhoorn heeft bijzondere gaven. Ze kan een regenboog toveren of een elfje dat zich niet lekker voelt in een keer genezen. Vierkant hardkartonnen prentenboek met kleurrijke illustraties, eenvoudige tekst op rijm en beweegbare delen. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Recensie

Zowel in het omslag als in de vier rechterpagina's van dit hardkartonnen prentenboekje zijn stevige draai-, trek- en schuifelementen verwerkt. Zo is op het omslag een beige eenhoorn te zien waarvan door te draaien aan de schijf de gekleurde streepjes van manen, hoeven en staart in beweging ronddraaien. Dezelfde eenhoorn speelt ook op de andere bladzijden een rol, begeleid door een uit twee rijmende regels bestaande tekst, waaruit moet blijken dat ze toveren kan. Dat bestaat uit een regenboog toveren als het regent en een elfje dat zich niet goed voelt genezen. Op de laatste bladzijde roepen haar eenhoornvriendinnen blij dat er niemand is zoals zij. De beweegbare delen en de oproep op de achterkant een bepaald insect te zoeken op elke illustraties maken dit vierkante peuterboekje een doe- en zoekboekje, maar door het ontbreken van een verhaal of plot is het ook niet meer dan dat. Op de vrolijk gekleurde illustraties zijn haast overdadig veel kleine diertjes en sterren te zien. Stevig uitgevoerd, ook de bewegende delen, met pagina's van op elkaar gelijmde lagen karton. In dezelfde opzet verscheen ook 'Mijn magische draak'*. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044757910

Titel Mijn magische eenhoorn : draai, trek, schuif
Uniforme titel Eenhoorn
Auteur Yujin Shin
Instelling /Macmillan Publishers, London ; /Zuidnederlandse Uitgeverij, Aartselaar
Type materiaal Boek
Uitgave Aartselaar : Deltas, [2020]
Overige gegevens 8 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 18 cm
Annotatie Text and illustrations (c)MacMillan Publishers. - Nederlandse vertaling uit het Engels (c)Zuidnederlandse Uitgeverij N.V. - Vertaling van: My magical unicorn. - London : Campbell Books, (c)2018
ISBN 9789044757910
PPN 429545312
Genre sprookjes
Thematrefwoord Toveren ; Eenhoorns ; Rijmvertellingen ; Beweegbare boeken
Taal Nederlands