Mammoth science
Boek

Mammoth science (with a little help from some elephant shrews) (2020)/ David Macauly, senior editor Jenny Sich ; editors Kelsie Besaw, Vicky Richards ; contributors Jack Challoner, Andrea Mills, Georgia Mills

Wil je van alles weten over vijf belangrijke onderwerpen uit de wetenschap: materie, leven, energie, krachten, aarde en ruimte? Leuk is dat via de mammoet in de tekeningen de uitleg van lastige onderwerpen duidelijker wordt. Met veel kleurenillustraties. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Aanwezigheid

  • Uitgeleend tot: 04/10/2024
    Jeugd Engelse boeken WETENSCHAP EN TECHNIEK NATUUR WETENSCHAPPEN MACA

Recensie

Vijf belangrijke onderwerpen komen in dit fantastische boek over wetenschap aan de orde: materie, leven, energie, krachten, aarde en ruimte. De manier waarop de informatie wordt gepresenteerd maakt dit boek (29 cm) speciaal. De mammoet speelt in de gekleurde illustraties een gigantische rol want via dit dier wordt de uitleg van lastige onderwerpen duidelijk. Als het bijvoorbeeld gaat om botten in een lichaam, zien we een tekening van een mammoet waarvan een röntgenfoto gemaakt wordt. Is het onderwerp 'opgroeien' dan zien we een schattige babymammoetje met daarnaast een tienermammoet, een mammoet in de bloei van zijn leven en een mammoet die oud en grijs is. Dit werkt prima want daardoor wordt de uitleg in de tekst uitstekend in beeld gebracht. Het maakt de inhoud lichter en luchtiger. Kinderen zullen hierdoor zeker nieuwsgierig worden en ook al zullen ze de tekst niet altijd meteen begrijpen, zet dit ook aan om zelf op onderzoek uit te gaan. Het boek bevat een woordenlijst, een index en geweldige tekeningen. Dit boek schreeuwt om een Nederlandse vertaling. Aanbevolen vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Specificaties

Engels | 9780241381045 | 160 pagina's

Titel Mammoth science : (with a little help from some elephant shrews)
Auteur David Macauly
Secundaire auteur Jenny Sich ; Jack Challoner
Type materiaal Boek
Uitgave London : DK, 2020
Overige gegevens 160 pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Ondertitel op omslag: The big ideas that explain our world, tested by mammoths - Met index
ISBN 9780241381045
PPN 43036234X
Rubriekscode 504
Taal Engels
Onderwerp algemeen Natuurwetenschappen
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Natuur-wetenschappen