Jumbo
DVD

Jumbo ([2020])/ un film de Zoé Wittock

Jeanne is een verlegen jonge vrouw die 's nachts als schoonmaakster werkt in een klein attractiepark. Ze wordt verliefd op de nieuwe topattractie, een octopus, die ze Jumbo noemt. Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Eerste lange speelfilm van de Belgische regisseur Zoé Wittock met in de hoofdrol Noémie Merlant (Portrait de la jeune fille en feu). Jeanne is een verlegen jonge vrouw die 's nachts als schoonmaakster werkt in een klein attractiepark. Ze is geobsedeerd door kermisattracties die ze thuis nabouwt en wordt verliefd op de nieuwe attractie, een octopus, die ze Jumbo noemt en die met haar communiceert door middel van geluiden en lichteffecten. Haar moeder Margarette (Emmanuelle Bercot), een uitbundig type en normaal gesproken erg open over seks, schaamt zich voor haar dochter en wijst de relatie af, terwijl Marc, de manager van het attractiepark Jeanne probeert te versieren. De recensenten geven 3 sterren. Bor Beekman (Volkskrant 25-3-'20) vindt de dialogen en de bijpersonages niet sterk: 'Meer dan het wat abrupt en gemakzuchtig ontknoopte verhaaltje, blijven de beelden bij.' VPRO Cinema (vprogids.nl): '(...) Een mooi vormgegeven, modern sprookje over een onmogelijke liefde, dat refereert aan veel verwante films (...) Hoewel de verhaallijn nogal standaard is, is het knap hoe de kijker op de hand van het meisje blijft, ondanks het onwaarschijnlijke uitgangspunt.' Genomineerd voor de Kristallen beer, Generatie 14plus in Berlijn. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Frans | 5051083160094

Titel Jumbo
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Zoé Wittock ; Noémie Merlant ; Emmanuelle Bercot
Type materiaal DVD
Uitgave [Luik] : O'Brother, [2020]
Overige gegevens 1 dvd-video (93 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Noémie Merlant, Emmanuelle Bercot, Bastien Bouillon. - Frans gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de film: Frankrijk : Insolence Productions, 2020
ISBN 5051083160094
PPN 430319541
Thematrefwoord Seksualiteit ; Verliefdheid
Taal Frans