De prins van Egypte
DVD

De prins van Egypte ([2021])/ regie Brenda Chapman, Steve Hickner

Ramses, de zoon van de farao, en Mozes, de zoon van een slaaf, groeien als broers op in het paleis van de farao. Wanneer Mozes ontdekt dat de farao niet zijn vader is en dat hij de kinderen van de Israelieten heeft laten doden, vlucht hij de woestijn in. Vanaf ca. 9 jaar.

Recensie

Animatiefilm uit 1989 van Brenda Chapman, Steve Hickner en Simon Wells, een vrije bewerking van het boek Exodus uit het Oude Testament. Ramses, de zoon van de farao, en Mozes, de zoon van een slaaf, groeien als broers op in het paleis van de farao en worden vrienden. Wanneer Mozes ontdekt dat de farao niet zijn vader is en dat hij de kinderen van de Israëlieten heeft laten doden, vlucht hij de woestijn in. Uiteindelijk leidt hij zijn volk weg uit Egypte, door de Rode Zee. Hans Beerenkamp (NRC 16-12-'98): '(...) een bewonderenswaardige prestatie: een lange tekenfilm van het niveau dat Disney sinds The Lion King niet meer heeft gehaald, met indrukwekkende trucages en een schitterende vormgeving. (...) Een religieus correcte propagandafilm van allure, die wat zwaar uitvalt en de nodige humor ontbeert.' Ronald Ockhuysen (Volkskrant 17-12-'98): '(...) Dream Works SKG mag trots zijn op deze animatiefilm voor volwassenen. Het is alleen jammer dat zij zijn vergeten hoe heerlijk volwassenen het vinden als het kind in hen soms wordt aangesproken.' Winnaar van de Oscar voor Beste liedje (When you believe). Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Engels | 5053083144548

Titel De prins van Egypte
Uniforme titel The prince of Egypt
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Brenda Chapman ; Steve Hickner ; Val Kilmer ; Ralph Fiennes
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Universal, [2021]
Overige gegevens 1 dvd-video (ongeveer 99 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Engelstalige stemacteurs onder anderen: Val Kilmer, Ralph Fiennes. - Engels, Nederlands of Duits gesproken, Engels of Nederlands ondertiteld - Videoversie van de film: Verenigde Staten : DreamWorks Pictures, 1998 - Oorspronkelijke titel: The prince of Egypt - Bevat ook onder andere: Making of De Prins an Egypte ; "When You Believe" ; Eerste beginselen van de animatie
ISBN 5053083144548
PPN 431960720
Genre bijbelse roman
Thematrefwoord Mozes
Taal Engels