Alles over paarden
Boek

Alles over paarden onmisbaar handboek voor elke paardenfan ([2021])/ Karolin Leszinski, met illustraties van Thea Ross ; Nederlandse vertaling [uit het Duits]: Sietske Boonstra

Welke paardenrassen zijn er? Hoe praten paarden met elkaar en met mensen? En wat heeft een paard nodig om zich goed te voelen? Lees van alles over paarden, pony's en paardrijden. Grote uitgave met realistische kleurenillustraties. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Grote uitgave (32 cm) waarin in 35 korte hoofdstukjes allerlei paardenweetjes aan bod komen. zoals de geschiedenis van het paard, paarden in het wild, functies van het paard, paardenrassen, verzorging en voeding, paardentaal, zelf rijden en de paardensport. De gevarieerde onderwerpen bieden een doorsnee van informatie over paarden. In beknopte items worden veel zaken aangestipt, in een toegankelijke informatieve stijl. In een verklarende woordenlijst van twee pagina's komen een aantal begrippen terug. Ruime bladspiegel met tekstblokjes in een schreefloze letter; de titelkopjes zijn in blauw gedrukt (in Comic Sans). Het boek is royaal geïllustreerd op stevig papier, met op elke pagina minstens twee tekeningen. De kleurige illustraties laten oog voor detail zien, de paarden zijn realistisch en technisch juist getekend. De titel staat in gouden letters op de kaft. Dit grote, informatieve en aantrekkelijk geillustreerde boek zal zeker gewaardeerd worden door paardenliefhebbers van ca. 9 t/m 12 jaar. Ook geschikt om aan jongere paardenfans voor te lezen.

Specificaties

Nederlands | 9789020619065 | 123 pagina's

Titel Alles over paarden : onmisbaar handboek voor elke paardenfan
Auteur Karolin Leszinski
Secundaire auteur Thea Ross ; Sietske Boonstra
Type materiaal Boek
Editie [1e druk];
Uitgave [Alkmaar] : Kluitman, [2021]
Overige gegevens 123 pagina's - gekleurde illustraties - 32 cm
Annotatie Vertaling van: Das große Buch für Pferdefreunde. - Münster : Coppenrath Verlag GmbH & Co. KG, (c)2020
ISBN 9789020619065
PPN 430418086
Rubriekscode 618.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Paarden
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Paarden