Buurman & Buurman
Boek

Buurman & Buurman de windmolen (2021)/ geschreven door Tomas Hartman, eindredactie: Jelle Kuiper

Als Buurman de bladeren op een hoop blaast, vliegen ze ook bij zijn buurman naar binnen. Hij gaat er achteraan, en stapt per ongeluk op de transformator van de trein. De buurmannnen verzinnen hoe ze anders stroom kunnen opwekken. Prentenboek met kleurenillustraties gebaseerd op de televisieserie. Vanaf ca. 5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Het heeft hard gewaaid en Buurman blaast de bladeren op een hoop. Er vliegen echter door de tuindeur ook wat bladeren bij de buurman naar binnen. Buurman wil die opruimen, maar stapt per ongeluk op de transformator van de trein waarmee Buurman aan het spelen is. Omdat de transformator niet te herstellen is, wordt dan bedacht hoe er toch stroom kan komen om de trein te laten rijden, bijvoorbeeld via de dynamo van een fiets, maar dat is erg vermoeiend en wordt besloten een windmolen te maken. Maar wat te doen als er geen wind is? Aanvankelijk werd de serie over de twee klussende buurmannen (afkomstig uit Tsjechië) door de NCRV zonder begeleidende stemmen op televisie uitgezonden en vanaf 1984 met stemmen door de VPRO in verschillende kinderprogramma's. Oorspronkelijk heten de twee mannen Pat & Mat, maar in Nederland zijn zij bekend onder de naam Buurman, en spreken zij elkaar aan met 'Buur'. Ze zijn immens populair. In dit boek staat op elke pagina een kleurenfoto van een scene uit de poppenanimatiefilm, met daaronder een korte tekst met levendige dialogen. Ook na zo'n 45 jaar nog steeds zeer aan te bevelen. Vanaf ca. 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789047850069 | 24 pagina's

Titel Buurman & Buurman : de windmolen
Uniforme titel Buurman en buurman De windmolen
Auteur Tomas Hartman
Instelling /Patmat, Hostivice
Secundaire auteur Jelle Kuiper
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Haarlem : Big Balloon Publishers, 2021
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 28 cm
Annotatie Gebaseerd op de tv-serie Buurman en Buurman - Op omslag en titelblad onder de reekstitel met kleine letters: (c)Patmat
ISBN 9789047850069
PPN 431389144
Thematrefwoord Windmolens ; Doe-het-zelf ; Elektriciteit ; Vriendschap
Taal Nederlands