Arsène Lupin, gentleman-inbreker
Boek

Arsène Lupin, gentleman-inbreker (2021)/ Maurice Leblanc, vertaald [uit het Frans] door Lidewij van den Berg ; met een voorwoord van Bart Van Loo

De avonturen van Arsène Lupin, een gentleman-inbreker, die een aantal spectaculaire inbraken pleegt en vervolgens steeds weer op sluwe wijze aan de politie weet te ontsnappen.

Aanwezigheid

Recensie

Heruitgave van de in 1907 verschenen Franse novellebundel over Arsène Lupin, een romanfiguur die in Frankrijk bijna net zo legendarisch werd als Sherlock Holmes en Robin Hood. Dit boek is de eerste verzameling van de verhalen die oorspronkelijk geschreven werden als feuilleton voor het tijdschrift 'Je sais tout' in 1905. Ze hebben ondanks het feit dat ze meer dan een eeuw oud zijn nog niks aan vertelkracht ingeboet. De hoogopgeleide Lupin heeft van het inbreken een kunst gemaakt, hij is charmant en het gaat hem meer om het spel dan om de knikkers. Dat spel heeft wel veel uitdaging nodig, zodat hij al zijn vernuft kan aanwenden om de meest ingewikkelde inbraken geweldloos uit te kunnen voeren. Maurice Leblanc (1864-1941) heeft in zijn verhalen een onweerstaanbare bandiet geschapen, die de lezer moeiteloos naar zijn hand weet te zetten. De verhalen zijn grappig, spannend, sfeervol en meeslepend geschreven. Er zijn diverse films en televisieseries* gemaakt over Arsène Lupin. Uniek boek, geschikt voor liefhebbers van avonturenverhalen, misdaad met een knipoog.

Specificaties

Nederlands | 9789492068026 | 234 pagina's

Titel Arsène Lupin, gentleman-inbreker
Auteur Maurice Leblanc
Secundaire auteur Lidewij van den Berg ; Bart Van Loo
Type materiaal Boek
Editie Derde druk;
Uitgave Zaandam : Uitgeverij Oevers, 2021
Overige gegevens 234 pagina's - 18 cm
Annotatie 1e druk: 2016 - Vertaling van: Arsène Lupin, gentleman cambrioleur. - Parijs : Éditions Pierre Lafitte, 1907
ISBN 9789492068026
PPN 431815585
Genre detectiveroman
Taal Nederlands