Vraagbaak psychose en schizofrenie
Boek

Vraagbaak psychose en schizofrenie heldere antwoorden op veelgestelde en moeilijke vragen ([2020])/ Lieuwe de Haan, illustraties binnenwerk: Lieuwe de Haan

Vraag- en antwoordboek over psychose en schizofrenie voor patienten en familieleden, algemene artsen en verpleegkundigen, gebaseerd op het wetenschappelijke 'Handboek Schizofreniespectrumstoornissen'.

Aanwezigheid

Recensie

Voor professionals (in opleiding) is er het zeer gewaardeerde en uitvoerige 'Handboek Schizofreniespectrumstoornissen' (2e druk 2019). Eén der samenstellers daarvan (hoogleraar psychosen AMC) heeft nu een daarop gebaseerd vraag- en antwoordboek samengesteld, dat echter ver boven soortgelijke boeken uit springt. Zeer uitvoerig (440 blz) en diepgaand over alle aspecten die bij je opkomen over schizofrenie en psychosen in het algemeen. Over achtergronden, classificatie en diagnostiek, wetenschappelijk onderzoek, genetica, risicofactoren, begeleidende aandoeningen en behandeling. De schrijver is een geboren docent, die actuele bevindingen en moeilijke zaken helder weet te maken. Maar daarvoor is wel een vwo-niveau nodig. Geschikt voor patiënten en familieleden, die daardoor wellicht sommige delen moeten overslaan, maar door de actualiteit, uitvoerigheid en wetenschappelijke gegevens ook aanbevolen voor algemene artsen, verpleegkundigen e.a. Voor noten en literatuur wordt naar het Handboek verwezen. Vult een lacune in dit gebied op. Nuttige aanschaf voor een in onze maatschappij toenemend probleem.

Specificaties

Nederlands | 9789024434589 | 440 pagina's

Titel Vraagbaak psychose en schizofrenie : heldere antwoorden op veelgestelde en moeilijke vragen
Auteur Lieuwe de Haan
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : De Tijdstroom/Boom, [2020]
Overige gegevens 440 pagina's - illustraties - 21 cm
ISBN 9789024434589
PPN 427844975
Rubriekscode 606.31
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Psychosen ; Schizofrenie
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Psychosen