Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Dutch Mountain Trail
Boek

Dutch Mountain Trail en de Seven Summits (december 2020)/ idee en route, tekst en foto's Toon Hezemans & Thijs Horback, met medewerking van: Leo & Mia Horbach: tekst en routecontrole ; Petra Vroomen en Femke Mooij: fotografie ; Pascal Moors - Nose for Photography: fotografie ; Andrew Davies: tekst en fotografie ; Benti Banach en Karin Dormans: tekst ; Paul Dobbelaar: route en tekst ; Miep Dam: markering ; Remco Doutzenberg: gps-routecontrole ; Karin Eken: redactie, tekst, kaartbewerking en grafisch ontwerp ; kaarten: AnyWay Productions

Beschrijving van een ruim 100 km lange wandeltocht door Nederland die de zeven hoogste bergtoppen met elkaar verbindt, met daarnaast korte rondwandelingen naar de top van de zeven bergen.

Aanwezigheid

Recensie

Gids bij een nieuwe wandelroute in Zuid-Limburg. Nu de Alpen en andere berggebieden door corona niet meer zo vanzelfsprekend te bereiken zijn, hebben de makers van deze gids een route met de zeven hoogste toppen in eigen land samengesteld. Seven Summits, worden die genoemd, met een knipoog naar de verzameling van de hoogste toppen van ieder continent. De toproutes zijn verbonden met een Langeafstandspad van 101 km tussen station Eygelshoven en station Maastricht. Om het gevoel van bergwandelen te behouden zijn daarbij de steile hellingen niet uit de weg gegaan. Al met al dus een pittige wandeltocht voor Nederlandse begrippen. Het gidsje op zakformaat is mooi en kleurrijk opgemaakt, met foto's, achtergrondinformatie, duidelijke beschrijvingen, deelkaartjes en een overzichtskaart. De wandelroute is opgedeeld in 4 dagen van ca. 25 km, maar is goed naar eigen voorkeur in te delen. Daarna volgen de zeven afzonderlijke toproutes (startend vanaf de doorgaande wandelroute), ook met eigen deelkaartjes. Kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789090336695 | 87 pagina's

Titel Dutch Mountain Trail : en de Seven Summits
Auteur Toon Hezemans
Instelling /AnyWay Productions
Secundaire auteur Thijs Horbach ; Karin Eken
Type materiaal Boek
Editie Derde druk;
Uitgave [Klimmen] : Stichting Moving Mountains, december 2020
Overige gegevens 87 pagina's - illustraties, kaarten - 17 cm
ISBN 9789090336695
PPN 429104693
Rubriekscode Limburg 986.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Wandeltochten; Zuid-Limburg
PIM Rubriek Nederland
PIM Trefwoord Zuid-Limburg, Wandeltochten