Waar ben je, klein rendier?
Boek

Waar ben je, klein rendier? ([2018])/ tekst: Sam Taplin, illustraties: Essi Kimpimäki ; vertaling [uit het Engels]: Els Peeters

Klein rendier, waar ben je toch? Ik zie je ogen door de sneeuwvlokken, ik zie je gewei en je kwispelstaart. Of is dat soms een beer, een sneeuwman of een eekhoorn? Hardkartonnen prentenboekje met sfeervolle kleurenillustraties, voelelementen door relief en kijkgaten. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Stevig hardkartonnen zoekboekje in winterse sfeer waarin kijkgaatjes en voelelementen voor verrassing zorgen. Telkens lijkt een stukje van een rendier zichtbaar door de kijkgaten, maar bij omslaan van de bladzijde blijkt het achtereenvolgens te gaan om bijvoorbeeld een bruine beer, een sneeuwman of een eekhoorn. Het rendier houdt zich schuil tot op de laatste spread. Daar ligt het aandoenlijke kleintje als een bolletje opgerold te slapen. Naast de doorkijkjes bevatten de vrij zoet gekleurde illustraties ook voelelementen in reliëf zoals de vele sneeuwvlokken en dennebomen, de kronkelende vlucht van een vogel en het gewei van het rendier, die steeds met een vingertje te volgen of te voelen zijn. Op de vrolijke tekeningen vallen allerlei kleine beestjes, vogels en insecten te benoemen. Uitgevoerd in stevig, glanzend karton met twee afgeronde hoeken. Deeltje uit de reeks 'Usborne doorkijkboekjes', waarin eerder deeltjes over een olifant en een eenhoorn verschenen en ook 'Waar ben je, klein konijntje?'*. Om interactief bezig te zijn met kleintjes vanaf ca. 1,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9781474955836

Titel Waar ben je, klein rendier?
Auteur Sam Taplin
Secundaire auteur Essi Kimpimäki ; Els Peeters
Type materiaal Boek
Uitgave [Londen] : Usborne, [2018]
Overige gegevens 12 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 17 cm
Annotatie Vertaling van: Are you there little reindeer? - Londen : Usborne, (c)2018
ISBN 9781474955836
PPN 430492766
Genre dierenleven
Thematrefwoord Dieren ; Winter ; Zoekboeken ; Voelboeken
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Usborne doorkijkboekjes
Boek

Usborne doorkijkboekjes (2019-...)

vol.
Uitgeleend