Escapeboek
Boek

Escapeboek opgesloten in het museum ([2020])/ Geronimo Stilton, illustraties binnenwerk: Mondadori Libri's Archives ; editorial cooperation: Luca Blengino ; vertaling [uit het Italiaans]: Dorette Zwaans

Geronimo zit per ongeluk opgesloten in het berghok van het Egyptisch Museum. Help jij hem te ontsnappen door opdrachten en puzzels op te lossen? Let ook op de plattegronden. Met veel kleurenillustraties. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De uitgever van De Wakkere Muis zit per ongeluk opgesloten in het berghok van het Egyptisch Museum. Hij vraagt de lezers hem te helpen daaruit te ontsnappen. Er zijn twee levels; het tweede level is moeilijker dan het eerste omdat dat zich in tegenstelling tot het eerste over het hele museum uitstrekt. Geronimo vertelt steeds waar hij is en aan het eind van zijn relaas biedt hij de lezer verschillende mogelijkheden. Daardoor lees je het boek niet van begin tot eind maar blader je voortdurend heen en weer, afhankelijk van de aanwijzingen. De verhalende gedeelten zien er dankzij de illustraties en bijzondere typografie en vormgeving zoals gewoonlijk aantrekkelijk uit, de pagina's met de keuzemogelijkheden (o.a. acties) hebben aan de randen alle een eigen kleur zodat ze makkelijk zijn terug te vinden. De escapeboeken zullen vooral lezers aanspreken die, behalve van de avonturen van de pientere muis, ook van puzzelen en logisch nadenken houden. Het boek bevat een drukfout: aan de binnenzijde van het omslag staat de plattegrond afgedrukt die hoort bij 'Escapeboek : help! Hoe kom ik uit mijn huis?'* Het binnenwerk bevat de juiste informatie, zodat het boek gewoon te gebruiken is. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar, ook voor moeizame lezers.

Specificaties

Nederlands | 9789059248243 | 96 pagina's

Titel Escapeboek : opgesloten in het museum
Uniforme titel Opgesloten in het museum
Auteur Geronimo Stilton
Secundaire auteur Luca Blengino ; Dorette Zwaans ; Elisabetta Dami
Type materiaal Boek
Uitgave Mechelen : Baeckens Stilton, [2020]
Overige gegevens 96 pagina's - gekleurde illustraties, plattegronden - 21 cm
Annotatie Gebaseerd op een idee van Elisabetta Dami - Vertaling van: In trappola... dentro al museo! - Edizioni Piemme, (c)2018. - (Escape book)
ISBN 9789059248243
PPN 429077777
Rubriekscode 621.7
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Puzzels
PIM Rubriek Sport en Spel
PIM Trefwoord Puzzels