Georges Seurat
Boek

Georges Seurat ([2020])/ Iain Zaczek, vertaling [uit het Engels]: Anja De Lombaert ; eindredactie: Ida Schuurman

Georges Seurat (1859-1891) maakte schilderijen met stippen. Dat veroorzaakte heel wat opschudding! Maak kennis met deze schilder via acht schilderijen. Met afbeeldingen in kleur van de werken en een doeopdracht. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Recensie

In dit deel van 'Beroemde kunstenaars'* wordt de Georges Seurat (impressionisme) besproken: zijn leven, zijn techniek (pointillisme), zeven belangrijke werken en zijn betekenis (wat had zijn werk voor gevolgen/volgelingen). Verder wordt er een voorzet gegeven hoe kinderen zelf pointillisme kunnen toepassen. Daarnaast zijn opgenomen een verklarende woordenlijst, een tijdlijn en wat weetjes en verwijzingen. Het betreft een uitgave op A4-formaat met veel kleurrijke illustraties van o.a. de werken en veel uitleg. Hoewel de informatie wordt gegeven in korte zinnen is voortgezet leesniveau vereist. De uitleg is duidelijk en goed afgestemd op de doelgroep. Jammer is dat sommige schilderijen niet goed te zien zijn omdat ze afgedrukt zijn over een spread. De uitgave uit een serie van vier delen over beroemde kunstenaars is vertaald uit het Engels. De auteur schrijft veel over kunst en cultuur, met name over Ierland en Schotland. Goed te gebruiken op o.a. school, bij lessen kunstzinnige vorming. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463416818 | 32 pagina's

Titel Georges Seurat
Auteur Iain Zaczek
Secundaire auteur Anja De Lombaert ; Ida Schuurman
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2020]
Overige gegevens 32 pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: In the picture with Georges Seurat. - Brown Bear Books Ltd., (c)2014
ISBN 9789463416818
PPN 427023653
Rubriekscode Frankrijk 737.7
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Seurat, Georges
PIM Rubriek Beeldende kunst
PIM Trefwoord Seurat

Relaties/Serie

Beroemde kunstenaars
Boek

Beroemde kunstenaars (2020-...)

vol.
Uitgeleend
Iain Zaczek