Schets je selfie
Boek

Schets je selfie teken jezelf en je bff's ([2021])/ Amy Blackwell, vertaling [uit het Engels]: Marthe Philipse ; redactie: Simone Bassie

Wil je een tekening van je zelf of van je bff's maken? Stapsgewijze uitleg van het tekenen van een gezicht, emoties, lichaamsdelen en houdingen. Ook met ideeen om jezelf af te beelden als superheld(in) of robot.Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Recensie

Mooie, stoere en stijlvolle selfies leren tekenen van jezelf en bff's? En dan ook nog bij de hand genomen worden door een van o.a. het tijdschrift Flow en sociale media bekende duizendpoot als het gaat om creativiteit en haar kenmerkende retro-achtig aandoende stijl? Dan is dit boek iets voor jou! In vier delen wordt de tekentechniek aangereikt door stap-voor-stap-instructies, veel tips en tricks en legio voorbeelden, invultekeningen en oefenruimte. In het eerste deel ligt de focus op het gezicht, deel twee richt zich op het weergeven van emoties, deel drie laat je zien hoe je de rest van het lichaam tekent en deel vier opent een schatkist aan versiermogelijkheden 'in stijl'. De uitgave met veel invulopdrachten is een mix van kijken, leren, kiezen en doen - vormgegeven op eigen wijze, in de stijl van de auteur/illustrator die vele informatieve boeken voor de jeugd en volwassenen illustreerde. Prima tekencursus waarin je als een echte kunstenaar leert kijken wat naar wat jezelf en de ander uniek maakt en er met alle opgedane skills en stromende fantasie iets eigens van te maken. Voor thuis, school en vrije tijd - aanrader in het kwadraat! De tekenvoorbeelden zijn met name op meiden gericht. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463594776 | 143 pagina's

Titel Schets je selfie : teken jezelf en je bff's
Auteur Amy Blackwell
Secundaire auteur Marthe Philipse ; Simone Bassie
Type materiaal Boek
Uitgave Kerkdriel : Librero, [2021]
Overige gegevens 143 pagina's - gekleurde en zwart-wit illustraties - 23 cm
Annotatie Vertaling van: Sketch your selfie. - London : Quarto Publishing plc, (c)2020
ISBN 9789463594776
PPN 430957572
Rubriekscode 743
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Anatomisch tekenen
PIM Rubriek Hobby's
PIM Trefwoord Tekenen