Bijna jarig
Boek

Bijna jarig ([2020])/ Jos van Hest, Bette Westera en Jenny Lindhout, Liesbeth van 't Hof, Erik Renkema, Mirjam Wolters

Ruim twintig gedichten om over na te denken, o.a. over geboren worden, zelfstandig zijn, vrede en veiligheid, verliefdheid en jarig zijn. Ze verschenen bij de lesmethode 'Hemel en Aarde'. Kleine bundel met sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 8 t/m 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Twintig van de in totaal 23 gedichten en gedachten in dit kleine bundeltje zijn geschreven door de bekende auteurs Jos van Hest en de veelvuldig bekroonde dichteres Bette Westera. De drie overige gedichten zijn afkomstig van evenzovele winnaars van een uitgeschreven dichtwedstrijd. De teksten zijn afkomstig uit de bijna twintig jaar bestaande methode 'Hemel en Aarde', een methode voor godsdienst en levensbeschouwing voor de basisschool. De titel is afkomstig van het eerste gedicht uit het bundeltje. Er komen diverse onderwerpen aan bod zoals geboorte, verdraagzaamheid, zelfstandig worden en loslaten en uiteraard jarig zijn. De kleurenillustraties passen goed bij de verwondering die uit de gedichten spreekt en geven een eigen draai aan de inhoud. De illustraties zijn een selectie van voorkanten van de hierboven genoemde methode. Boekje is in erg klein formaat (zakagenda) uitgegeven. De nauwelijks rijmende gedichten hadden letterlijk een groter podium verdiend. Het is geen hapklare poëzie. De gedichten nodigen uit om je gedachten erover te laten gaan en erover te praten. Vanaf ca. 8 t/m 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789057885457 | 51 pagina's

Titel Bijna jarig
Auteur Jos van Hest
Secundaire auteur Bette Westera ; Jenny Lindhout ; Liesbeth van 't Hof ; Erik Renkema ; Mirjam Wolters
Type materiaal Boek
Uitgave [Amersfoort] : Kwintessens, [2020]
Overige gegevens 51 pagina's - illustraties - 16 cm
Annotatie Ondertitel op omslag: Gedichten en gedachten. - In colofon: Samenstelling Jos van Hest, Bette Westera, Cora Vlaming, Karine van der Zon-Mels ; illustraties Jenny Lindhout
ISBN 9789057885457
PPN 426478673
Rubriekscode Nederlands 875
Taal Nederlands
PIM Rubriek Gedichten en Versjes
PIM Trefwoord Bloemlezingen