Shadow and bone [Engels]
Boek

Shadow and bone [Engels] collector's edition (2020)/ Leigh Bardugo

Wanneer Alina de gave van het licht blijkt te hebben, wordt ze opgeleid tot Grisha. Hun leider, de Darkling, lijkt begaan met het volk van Ravka, maar heeft stiekem andere plannen. Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Alina en Mal zijn wezen en lijken weinig bijzonder. Maar als ze op een dag de gevaarlijke 'Shadow Fold' oversteken, komen ze in aanraking met de vleesetende Volcra. Alina biedt redding met de onontdekte gave van het licht. Dat maakt haar tot een gewild persoon voor de Darkling. Hij lijkt begaan met het land Ravka, maar heeft zo zijn eigen plannen. Hoewel in het grootste deel van het verhaal niet veel actie te bespeuren valt, is het toch bijzonder spannend. Alina stapt de voor haar onbekende cultuur van de Grisha binnen en daar blijkt de nodige haat en nijd te leven. Bardugo (1975) heeft de cultuur gemodelleerd naar het hof van de Russische tsaren, wat dit boek een verfrissende omgeving biedt ten opzichte van andere fantasyromans. Ook de Shadow Fold brengt een interessant gegeven in het verhaal, waarmee het net even anders is. Tegen het einde neemt de spanning verder toe en lijkt het uitzichtloos. De auteur redt zich daar echter mooi uit en biedt goede ruimte voor het vervolg. Achterin als bonusmateriaal 'handgeschreven' brieven van Mal. Nieuwe uitgave als collector's edition. Deel 1 van de Shadow and Bone trilogie, verfilmd tot Netflixserie*. In het Nederlands verschenen als 'Schim en Schaduw**. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Engels | 9781510108899 | 307 pagina's

Titel Shadow and bone [Engels] : collector's edition
Auteur Leigh Bardugo
Secundaire auteur Keith Thompson
Type materiaal Boek
Uitgave London : Orion, 2020
Overige gegevens 307 pagina's - kaarten - 24 cm
Annotatie Oorspronkelijke uitgave: Hodder and Stoughton, 2020 - Oorspronkelijke titel: The gathering dark. - Indigo, 2012
ISBN 9781510108899
PPN 431371814
Genre science-fiction
Thematrefwoord Spoken ; Magie
Taal Engels

Relaties/Serie

Grisha trilogy
Boek

Grisha trilogy (2012-...)

vol. 1
Uitgeleend
Leigh Bardugo