Calamity
DVD

Calamity de jonge jaren van de stoere Martha 'Calamity' Jane ([2021])/ een film van Rémi Chayé

De 12-jarige Martha Jane is met een groep pioniers op weg naar het westen. Wanneer ze ten onrechte van diefstal wordt beschuldigd gaat ze op zoek naar de echte dader en beleeft verkleed als jongen spannende avonturen. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Frans-Deense animatiefilm van Rémi Chayé (Reis naar het noorden), geïnspireerd op het leven van Martha Jane Cannary (1852-1903), die bekend werd als 'Calamity Jane'. In 1863 is de bijna 12-jarige Martha Jane met haar vader, broertje en zusje in een huifkar op weg naar het westen. Wanneer Martha Jane's vader gewond raakt, bestuurt ze zelf de huifkar, tot ongenoegen van de andere pioniers. Ze wordt ten onrechte van diefstal beschuldigd en gaat op zoek naar de echte dader. Verkleed als jongen beleeft ze allerlei spannende avonturen. De recensenten geven 4 sterren. VPRO Cinema (vprogids.nl): '(...) minimalistische maar prachtig kleurrijke stijl (...) Het verhaal is prima, maar het zijn vooral de plaatjes, de weidse, schemerige landschappen, die betoveren.' Berend Jan Bockting (Volkskrant 9-12-'20): '(...) bevlogen en onverzettelijk rolmodel in een door mannen gedomineerde wereld. Hoe zij volwassen wordt verloopt weliswaar volgens een bekend stramien (...). Ze maken de wereld waarin Jane zo oneerlijk en vijandig wordt bejegend ook bedwelmend en wonderschoon.' Winnaar van de Cinekid juryprijs voor Beste kinderfilm, genomineerd voor de César voor Beste Animatiefilm. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Frans | 5400863045463

Titel Calamity : de jonge jaren van de stoere Martha 'Calamity' Jane
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Rémi Chayé ; Salomé Boulven ; Alexandra Lamy
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Cinéart, [2021]
Overige gegevens 1 dvd-video (78min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Franstalige stemacteurs onder anderen: Salomé Boulven, Alexandra Lamy. - Frans of Nederlands gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de animatiefilm: Frankrijk, 2020
ISBN 5400863045463
PPN 432034757
Genre historische roman
Thematrefwoord Pioniers ; Verenigde Staten; 19e eeuw
Taal Frans