Gijsbert hoort het gras groeien
Boek

Gijsbert hoort het gras groeien (2021)/ Daniela Drescher, vertaling [uit het Duits]: Ceciel Verheij

Dertien verhalen over kabouter Gijsbert, die in een regenton woont. Samen met de dieren en de andere kabouters in de tuin beleeft hij avonturen in alle seizoenen. Met sfeervolle aquarellen in natuurlijke kleuren. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Gijsbert is een regentonkabouter. Hij woont in de regenton in de tuin van de schrijfster (ik-persoon). Als hij heel boos wordt, loopt de regenton over, maar ook de wc's en het bad in huis. Dit boek begint in de winter als Gijsbert tijdelijk in huis woont om niet vast te vriezen. Langzaam maakt de winter plaats voor de lente en gaat Gijsbert weer steeds meer naar buiten. Hij beleeft avonturen met Munz de huiskat, de nieuwe kitten Ilvi en alle andere kabouters en dieren die in de tuin wonen. Zo viert hij zijn verjaardag, begraaft hij een dode vogel en als hij tijdens een luisterdag heel stil is, hoort hij zelfs het gras groeien. Gijsbert leeft in een fantasierijke wereld, die wordt bevolkt door kabouters, feeën en elfjes. Deze wereld wordt sfeervol verbeeld in kleurrijke aquarellen, soms paginagroot met op de voorgrond gedetailleerd getekende planten, bloemen en vruchten. Naar de achtergrond vervagen ze snel. Daarnaast zijn er veel kleine illustraties, die op een leuke manier de interactie met de tekst aangaan. Een geestige verhalenbundel, die heerlijk voorleest en met prachtig beeld en tekst een Rien Poortvlietachtige kaboutersfeer oproept, maar met meer verhaallijnen. Zelfstandig te lezen vervolg op 'De tuinavonturen van Gijsbert'* (2020). Voorlezen vanaf ca. 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789060389287 | 102 pagina's

Titel Gijsbert hoort het gras groeien
Auteur Daniela Drescher
Secundaire auteur Ceciel Verheij
Type materiaal Boek
Uitgave Zeist : Christofoor uitgeverij, 2021
Overige gegevens 102 pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
Annotatie Vertaling van: Giesbert hört das Gras wachsen. - Stuttgart : Verlag Freies Geistesleben & Urachhaus GmbH, (c)2018
ISBN 9789060389287
PPN 430242867
Genre sprookjes - verhalenbundel
Thematrefwoord kabouters ; Dieren ; seizoenen ; Natuur ; Voorleesboeken
Taal Nederlands