De wereld gedeeld door twee
Boek

De wereld gedeeld door twee ([2021])/ Stephen P. Kiernan, vertaald [uit het Engels] door Els van Enckevort

Omdat hij niet naar het front wil, gaat een jongeman als onderzoeker werken bij het Amerikaanse leger, hoewel zijn hart ligt bij het bouwen van orgels.

Aanwezigheid

Recensie

Charlie Fish wil niet naar het front tijdens de Tweede Wereldoorlog en werkt mee aan een wiskundig onderzoek voor het Amerikaanse leger. Hij blijkt zeer inventief en wordt overgeplaatst naar Los Alamos waar hij meewerkt aan de ontwikkeling van een ontsteker. Met steeds meer tegenzin verricht Charlie zijn opgedragen taken. Zijn vriendin en latere vrouw Brenda vindt dat hij moet doorzetten. Als Charlie uiteindelijk ontdekt dat hij heeft meegewerkt aan de atoombom voelt hij zich medeschuldig aan de dood van duizenden slachtoffers. Uiteindelijk weet Brenda hem zover te krijgen dat hij alleen dat nog doet wat hij graag doet: orgels bouwen. Het is een heel warm verhaal over de relatie van Charlie en Brenda, over hun liefde voor muziek en de keuzes waarvoor jong volwassenen gesteld worden. Het werk van Charlie is bijzonder boeiend beschreven. Het is een prachtig liefdesverhaal, bijzonder mooi en integer beschreven. Deze roman is losjes gebaseerd op het leven van Charles Fisk die tijdens de oorlog in Los Alamos werkte en uiteindelijk een beroemd orgelbouwer werd.

Specificaties

Nederlands | 9789029730600 | 480 pagina's

Titel De wereld gedeeld door twee
Auteur Stephen P. Kiernan
Secundaire auteur Els van Enckevort
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : KokBoekencentrum Uitgevers, [2021]
Overige gegevens 480 pagina's - 22 cm
Annotatie Gebaseerd op een waargebeurd verhaal - Vertaling van: Universe of two. - Nw York : HarperCollins Publishers, (c)2020
ISBN 9789029730600
PPN 430322194
Genre romantische verhalen - historische roman
Taal Nederlands