Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
De gewiekste vogelgids
Boek

De gewiekste vogelgids slim en eenvoudig vogels herkennen voor iedereen ([2021])/ Nico de Haan, Elwin van der Kolk, redactie Sander Macquoy

Gids voor het op naam brengen van zo'n driehonderd in Nederland en Belgie voorkomende vogelsoorten via bladeren en zoeken op kleur, gedrag, vorm en leefgebied. Met illustraties in kleur. Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Dit is een eigenwijze, goed bruikbare vogelgids van vogelkenner- en beschermer Nico de Haan voor de niet-professionele vogelaar, en met alleen Nederlandse namen. Het is geen, meestal gebruikelijke, systematische opsomming van soorten, maar een in vier categorieën opgedeeld zoek- en bladerboek. De onderdelen zijn: kleur, gedrag, vorm en leefgebied. Met daarin, bv. bij vorm, een onderverdeling als: opvallende snavel, kuif, lange staart, een gans, een uil. En lukt het in de ene categorie niet, dan neem je een andere, want verreweg de meeste soorten komen meer dan één keer voor (enkele zelfs acht keer). De erbij behorende tekst wordt dan wel vrijwel herhaald en geeft naast een korte beschrijving, aanvullende, op determinatie gerichte informatie over bv. het geluid en andere interessante feiten van die soort. De afbeeldingen in kleur (meestal een zittend exemplaar en een vliegbeeld) zijn uitstekend en heel gedetailleerd. Lastig is dat het formaat er niet aan af te zien is (een winterkoning is nu eenmaal een fractie van een zeearend). Voor het op naam brengen van zo'n driehonderd soorten. Basale vogelkennis is nuttig, maar niet noodzakelijk. Geen vakjargon. Met register. Goed en gemakkelijk bruikbaar voor volwassenen en jongeren vanaf ca. 15 jaar: gewoon kijken en zoeken maar!

Specificaties

Nederlands | 9789021579146 | 452 pagina's

Titel De gewiekste vogelgids : slim en eenvoudig vogels herkennen voor iedereen
Auteur Nico de Haan
Secundaire auteur Elwin van der Kolk ; Sander Macquoy
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Kosmos Uitgevers, [2021]
Overige gegevens 452 pagina's - illustraties - 21 cm
Annotatie Idee en tekst Nico de Haan, vogelillustraties Elwin van der Kolk - Met register
ISBN 9789021579146
PPN 430321589
Rubriekscode 598.32
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Vogels; Nederland; Determineren; Gidsen
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Vogels