Wereldspionnen
Boek

Wereldspionnen ([2021])/ James Ponti, vertaling [uit het Engels]: Mariella Manfré ; omslagafbeelding en illustraties: Yaoyao Ma Van As

Sarah (12) is een begaafd hacker. Samen met vier andere jongeren mag ze voor de Britse geheime dienst gaan spioneren! Ze leren van alles over sluipen, inbreken en explosieven. Hun opdracht is om de wereld te redden van duistere schurken. Zijn ze er klaar voor? Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Sara (12) is een begaafd hacker. Ze hackt het jeugdzorgsysteem van New York om te bewijzen dat haar pleegouders bedriegers zijn. Maar daardoor komt ze zelf in aanraking met justitie. Een mysterieuze man, die zich Moeder noemt, zorgt er voor dat ze niet in de jeugdgevangenis belandt. Hij neemt haar mee naar Schotland, waar ze deel gaat uitmaken van een Britse geheime dienst. Hier komt haar computervaardigheid zeer goed van pas. Al heel snel wordt Sara met vier andere jongeren (afkomstig uit verschillende werelddelen, eveneens nerds met een specifiek talent) op missie gestuurd naar Parijs, waar ze tijdens een internationale jongerentop (met een beetje hulp van volwassenen) een schurk moeten ontmaskeren. Eerste deel uit de gelijknamige serie 'Wereldspionnen'. Vlot lezend spannend verhaal, boordevol actie, veel dialoog en met humor verteld. De hoofdstukken zijn zowel genummerd als getiteld. Interessante karakters. De hoofdpersonen worden achter in het boek beschreven. Boeiend van begin tot eind. Niet afgeronde verhaallijnen maken nieuwsgierig naar het volgende deel. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789026154508 | 318 pagina's

Titel Wereldspionnen
Auteur James Ponti
Secundaire auteur Mariella Manfré ; Yaoyao Ma Van As
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Uitgeverij De Fontein Jeugd, [2021]
Overige gegevens 318 pagina's - zwart-wit illustraties - 23 cm
Annotatie Vertaling van: City spies. - Aladdin, (c)2020
ISBN 9789026154508
PPN 430322992
Genre detectiveroman
Thematrefwoord Spionnen ; Hacken
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Wereldspionnen
Boek

Wereldspionnen (2021-...)

vol. 1
Uitgeleend
James Ponti