De beestachtige bedreiging
Boek

De beestachtige bedreiging ([2021])/ John Kelly, vertaald [uit het Engels] door Willem Jan Kok

Er is een Schijn-Heilige in Zwartegat gezien. Dat wezen is zeer gevaarlijk voor monsters. Als Appie en de monsterdokter dat horen, gaan ze er in de ambulance gelijk op af. Zal het hun lukken om het schepsel te redden, voordat inspecteur Schaarmans ingrijpt? Met veel stripachtige zwart-witillustraties. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Verhaal dat de lezer vanaf het begin inhoudelijk en typografisch met monsterlijk trompetgeschal voor de ogen en om de oren schalt. In dit huilen-van-de-lach-avontuur gebeurt niets normaal en komt alles desondanks steeds op zijn pootjes terecht. Lees hoe doktersassistent Appie met regelmaat last krijgt van ADHV (Allesomvattende Dwaasmakende Hyperverliefdheid) als hij oog in oog komt te staan met de lieflijke triffid Tristan. Maar o wee: ditzelfde lieflijke schepsel kan in een oogwenk transformeren tot een beestachtig monster, dat zelfs op het punt staat om nieuwe triffidjes te produceren door middel van een triffidzaadbom! Verhaal vol vaart, dubbele bodems, meligheid, taalgrapjes en spanning met een hoofdletter. De vele zwart-witillustraties, van de hand van de auteur, passen beestachtig goed bij het verhaal, waarvan de tekst typografisch regelmatig uit de bocht vliegt. Een boek waar kinderen hun buik bij zullen vasthouden, tweede deel uit de reeks 'De monsterdonker', eveneens de titel van het eerste deel*. Dit boek hoort o.a. thuis op elke school, van dit soort avonturen wil je als (voor)lezer geen hoofdstuk missen. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048854714 | 192 pagina's

Titel De beestachtige bedreiging
Auteur John Kelly
Secundaire auteur Willem Jan Kok
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Moon, [2021]
Overige gegevens 192 pagina's - zwart-wit illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaald uit het Engels - Vertaling van: Revolting rescue. - Macmillan Children's Books, 2020. - (Monster doctor)
ISBN 9789048854714
PPN 430537964
Genre griezelverhaal - humoristische roman
Thematrefwoord Monsters ; Zombies ; Artsen ; Hulpvaardigheid
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De monsterdokter
Boek

De monsterdokter (2020-...)

vol.
Uitgeleend
John Kelly