De aarde heeft jou nodig!
Boek

De aarde heeft jou nodig! wat gebeurt er met jouw afval? ([2021])/ Philip Bunting, vertaling [uit het Engels]: Anne Douqué

Wat gebeurt er met afval dat jij in de prullenbak gooit? En hoe lang duurt het voordat afval is vergaan? Lees van alles over afval, ook over het verminderen en hergebruik. Informatie via gestileerde kleurenillustraties. Vanaf ca. 6 t/m 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Vroeger was er geen afval, maar sinds de komst van fabrieken wel. Elk jaar zorgen we voor duizend kilo afval per persoon. Hoeveel afval hebben we thuis? Hoelang duurt het voordat het afval is vergaan en waarom is het zo slecht voor onze aarde? Deze vragen worden beantwoord in tekst én beeld in prentenboekformaat. Gelukkig wordt ook verteld wat je kunt doen: consuminderen, hergebruik en recyclen. En ook: anderen vertellen over het afvalprobleem. In ieder geval is het nodig om de handen uit de mouwen te steken. De auteur laat op een duidelijke en aantrekkelijke manier jonge lezers kennismaken met dit belangrijke onderwerp. De vele gestileerde tekeningen in kleur op een gekleurde achtergrond zijn verhelderend. De informatieve tekst is opgenomen in korte alinea's, met hier en daar een grapje. De auteur gebruikt overwegend eenvoudige taal om het voor deze doelgroep ingewikkelde onderwerp uit te leggen, wat er soms voor zorgt dat er (te) grote stappen worden genomen (Vroeger was er geen afval, toen bedachten we fabrieken). Niettemin een goede kennismaking met een actueel onderwerp voor kinderen van ca. 6 t/m 9 jaar. Ook geschikt voor iets oudere kinderen die niet zo van lezen houden.

Specificaties

Nederlands | 9789026154614

Titel De aarde heeft jou nodig! : wat gebeurt er met jouw afval?
Auteur Philip Bunting
Secundaire auteur Anne Douqué
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Uitgeverij De Fontein Jeugd, [2021]
Overige gegevens 32 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Vertaling van: Your planet needs you!. - Little Hare Books, (c)2020
ISBN 9789026154614
PPN 430323263
Rubriekscode 670.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Recycling ; Afvalstoffen
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Recycling