Zó werkt de gehandicaptenzorg
Boek

Zó werkt de gehandicaptenzorg (november 2020)/ Gertrude van Driesten en Kees Wessels, eindredactie: Henk Bovekerk

Overzicht van de gehandicaptenzorg in Nederland: de wettelijke regels, financiële regelingen, partijen in en rondom de gehandicaptenzorg enzovoort.

Aanwezigheid

Recensie

Voor de honderdduizenden mensen in Nederland met een of meer beperkingen en hun naasten is het vaak moeilijk een weg te vinden in de gehandicaptenzorg. 'Platform Zó werkt de zorg' en partners laten in dit boek zien hoe de gehandicaptenzorg in elkaar steekt en hoe deze wordt gefinancierd. In vijf hoofdstukken wordt in woord en beeld het volgende uitgelegd. 'Vormen van zorg en ondersteuning': wat is gehandicapten zorg? 'Spelers': naasten, zorgprofessionals, vertegenwoordigers, zorginkopers, adviesorganen en anderen. 'Stelselwetten': Wet publieke gezondheid, Wet maatschappelijke ondersteuning, Jeugdwet, Zorgverzekeringswet, Wet langdurige zorg. 'Wetten': achttien relevante wetten voor de gehandicaptenzorg, beroepsuitoefening en kwaliteit, organisatie en marktregulering, bijzondere situaties. 'Geldstromen': uitgaven aan zorg, gehandicaptenzorg, per stelselwet, het persoonsgebonden budget, eigen betalingen. 'Zó werkt de gehandicaptenzorg' geeft antwoord op vragen van mensen met een of meerdere beperkingen en hun naasten en van zorgprofessionals. Met bronnenlijst, register en grafieken en fuguren. Oblong formaat.

Specificaties

Nederlands | 9789493004122 | 175 pagina's

Titel Zó werkt de gehandicaptenzorg
Auteur Gertrude van Driesten
Instelling /Argumentenfabriek, Amsterdam ; /Platform Zó werkt de zorg
Secundaire auteur Kees Wessels ; Henk Bovekerk
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : De Argumentenfabriek, november 2020
Overige gegevens 175 pagina's - illustraties - 21 × 28 cm
Annotatie Op titelpagina: Een uitgave van het Platform Zó werkt de zorg in samenwerking met AAG, Cello, Firevaned, Ieder(in), NVAVG, Philadelphia, SBOH, 's Heeren Loo, SVB, SWZ, Vilans, VNG, VWS, VGN en ZN - Met literatuuropgave, register
ISBN 9789493004122
PPN 429804903
Rubriekscode 326
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Verstandelijk gehandicapten ; Mensen met een verstandelijke beperking
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Verstandelijk gehandicapten