Lucky's boek vol winterpret
Boek

Lucky's boek vol winterpret (2020)/ tekst: Ellie Rose, vertaling [uit het Engels]: Marcella Rijntjes

Lucky (12) vertelt over het leven in de winter in het Wilde Westen. Samen met haar vriendinnen Pru en Abigail verzorgt ze de paarden. Met quizvragen, weetjes over paarden en paardenverzorging, recepten en knutsels. Met veel kleurenillustraties uit de animatieserie. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Lucky (ca. 12) is dol op paarden. Ze heeft twee hartsvriendinnen die haar paardenpassie delen, haar PAL's Pru en Abigail. De meiden wonen met hun familie in een plaatsje in het Wilde Westen en het is hartje winter. Om de lezers te laten kennis maken met hun leven 'schrijven' ze een soort dagboek met spelletjes en opdrachten. Een deeltje in de serie 'Spirit: samen vrij', welke is gebaseerd op een computergeanimeerde Amerikaanse tv-serie van DreamWorks, met onder meer 'Het dagboek van Abigail' (2020), 'Het dagboek van Pru' (2019) en 'Het dagboek van Lucky' (2019). Voorin het boek worden de meiden met hun paarden voorgesteld. Daarna komen de spelletjes, knutsels en recepten voorbij. Zo kan de lezer bijvoorbeeld zijn eigen laarzen inkleuren of sneeuwvlokken knippen van papier. Er is o.a. een stal ingetekend die kan worden versierd en er zijn recepten voor zowel paard als ruiter. Alles wordt steeds afgewisseld met korte dagboekachtige vertellingen en uitleg waarbij de lezer direct wordt aangesproken. Er is gebruik gemaakt van veel kleurige illustraties. Het resultaat is een sfeervol verhalend winterwerkboek. In dezelfde opzet verscheen 'Vraag het aan Lucky'* (2020). Met achterin een verklarende woordenlijst. Voor paardenliefhebbers vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059248885 | 94 pagina's

Titel Lucky's boek vol winterpret
Uniforme titel DreamWorks Spirit samen vrij Spirit samen vrij
Auteur Ellie Rose
Instelling /DreamWorks
Secundaire auteur Marcella Rijntjes
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Mechelen : Baeckens Books, 2020
Overige gegevens 94 pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
Annotatie Titelpagina vermeldt: DreamWorks Spirit samen vrij - Op omslag: Netflix, een Netflix original-serie - Vertaling van: Lucky's guide to wintertime whimsy. - New York : Little, Brown and Company, (c)2020
ISBN 9789059248885
PPN 430850204
Rubriekscode 624.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Paarden; Handenarbeid ; Kookboeken
PIM Rubriek Hobby's
PIM Trefwoord Paarden