Nona bèk den tempu 2
Boek

Nona bèk den tempu 2 = Nona terug in de tijd 2 : de opstand : e lantamentu ([2020])/ Monica M C Clarinda, illustratie van - ilustrashon di Vanessa Paulina ; traduktor - vertaler [uit het Papiamento] Pieter Smit

Nona komt via de tijdmachine terecht in de slavenopstand op Curaçao van 1795. Ze ontfermt zich over het slavenmeisje Mosita. Verhaal in het Nederlands en Papiaments, met informatie over Bonaire en kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Tweetalig prentenboek, in het Nederlands en Papiaments, waarin Nona via de tijdmachine van professor Anton midden in de slavenopstand op Curaçao van 1795 belandt. Slaven gaan onder leiding van Tula en Bashan Karpata een heftige strijd aan met soldaten die de landheren beschermen. Nona ontfermt zich over Mosita, een slavenmeisje, dat de heftige strijd met angstige ogen volgt. Samen met haar vlucht ze en gaat ze op zoek naar de plantage waar de ouders van Mosita te werk zijn gesteld. In dit kleurrijk getekende en genuanceerd vertelde verhaal is er precieze aandacht voor het lot van de slaven en hun ongelijkwaardige strijd tegen de heersers. Sommige kleurenillustraties zijn direct, pakkend en raak getroffen. Er is aandacht voor de harde rechtspraak, maar ook voor de betoverende natuur. De auteur/illustratrice heeft zich tot doel gesteld een bijdrage te leveren aan de leesvaardigheid van kinderen op de eilanden. Ook in dit prentenboek in oblong formaat doet zij dat door de historische inhoud te verbinden met de trots en menswaardigheid van de eilandbewoners. Vervolg op 'Nona speciaal : terug in de tijd = Nona spesial : bèk den tempu'* (2018). Publicatie die aandacht verdient, voor kinderen van ca. 8 t/m 10 jaar.

Specificaties

NederlandsPapiamento | 9789491740879 | 30 pagina's

Titel Nona bèk den tempu 2 = Nona terug in de tijd 2 : de opstand : e lantamentu
Uniforme titel Nona terug in de tijd 2 : de opstand
Auteur Monica M.C. Oleana-Clarinda
Secundaire auteur Vanessa Paulina ; Pieter Smit
Type materiaal Boek
Uitgave [De Meern] : Levendig Uitgever, [2020]
Overige gegevens 30 pagina's - gekleurde illustraties - 22 × 31 cm
Annotatie Teksten in het Nederlands en Papiaments
ISBN 9789491740879
PPN 430686773
Rubriekscode Nederlandse Antillen 948
Taal NederlandsPapiamento
Onderwerp algemeen Slavernij; Curaçao; 18e eeuw ; Tula ; Geschiedeniscanon
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Slavernij