Mijn familie komt uit Afghanistan
Boek

Mijn familie komt uit Afghanistan ([2021])/ geschreven door: Susan Schaeffer, getekend door: Ankitha Kini ; onder redactie van Marja Baeten, Minke van Dam ; foto's Shutterstock, Alamy, AFP

Amir (10, ik-persoon) is geboren in Afghanistan. Hij woont nu in Nederland, samen met zijn zus en ouders. Hij vertelt over zijn land: de dieren, spelen, kleding, school, eten, wonen. Met foto's en tekeningen in kleur. Vanaf ca. 7 t/m 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Amir (10, ik-persoon) woont met zijn ouders en zus in Nederland. Hij is geboren in Afghanistan, maar het gezin moest vluchten omdat het er door de gevechten te gevaarlijk was. Amir vertelt over het leven in zijn land: de hoofdstad Kabul, waar zijn opa nog woont, de dieren, kleding, eten, spelen en muziek maken. Ook vertelt hij wat hij er op school leerde en hoe Noroez, het Afghaanse nieuwjaarsfeest, gevierd wordt. Elk hoofdstuk telt 1 of 2 bladzijden. Het boek begint met een kaartje van de ligging van Afghanistan op de wereldbol en een eenvoudig landkaartje. Het boekje lijkt op een schoolschrift: gelinieerd papier met 'opgeplakte' foto's. De korte teksten in grote letters en ruime interlinie zijn rijk geïllustreerd met duidelijke kleurentekeningen en -foto's. Aan het eind is een samenvatting van wat de lezer te weten is gekomen over Afghanistan en een verwijzing naar enkele boekjes die aansluiten bij het onderwerp. Het boek verschijnt in de subreeks 'Uitgelicht' van de reeks 'Mini informatie'. Er zijn nog vijf andere delen over kinderen in onder meer Eritrea en Turkije (2020). Eerste kennismaking met Afghanistan, geschikt voor o.a. het documentatiecentrum van een basisschool. Vanaf ca. 7 t/m 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463416160 | 24 pagina's

Titel Mijn familie komt uit Afghanistan
Auteur Susan Schaeffer
Secundaire auteur Ankitha Kini ; Marja Baeten
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2021]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties, kaarten - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789463416160
PPN 424858525
Rubriekscode Afghanistan 991
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Afghanistan
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Afghanistan

Relaties/Serie

Uitgelicht
Boek

Uitgelicht (2019-...)

vol.
Uitgeleend
Mini informatie
Boek

Mini informatie (1977-...)

vol. reeks N28, nr. N451
Uitgeleend