The surprising lives of animals
Boek

The surprising lives of animals how they can laugh, play and misbehave! (2020)/ written by Anna Claybourne, illustrated by Stef Murphy

Dieren lijken meer op mensen dan je denkt! Wist je dat er dieren zijn kunnen dansen, giechelen, huizen bouwen en zelfs medicijnen slikken? Vrij grote kleurrijke uitgave met veel getekende kleurenillustraties. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Veel mensen denken dat dieren totaal anders leven dan mensen. Maar eigenlijk zijn er nog behoorlijk wat overeenkomsten! Sommige dieren doen precies dezelfde dingen als mensen. In dit gebonden boek in royaal, bijna vierkant formaat ontdek je allerlei menselijke trekjes die in de dierenwereld voorkomen. Sommige dieren gebruiken net als mensen gereedschap, zo gebruiken octopussen in Indonesië lege kokosnoten om zich in te verschuilen. Er zijn ook dieren, zoals termieten en bevers, die net als mensen huizen bouwen. Andere dieren dansen, giechelen, spelen of hebben andere menselijke trekjes. Indeling rond vijf thema's als plezier maken, denken en voelen en samenleven. Daarbinnen beslaan subthema's een dubbele pagina, teksten met titelkopjes staan veelal op een pastelkleurige achtergrond rondom meerdere kleurenillustraties. De illustraties zijn eenvoudig, maar bijpassend. Zowel de overzichtelijke en toegankelijke tekst als de illustraties zijn van Britse vrouwen. De samenwerking tussen deze twee heeft een leuk boek tot stand gebracht. Er staan allerlei interessante weetjes in en het boek is dan ook erg leuk om doorheen te bladeren. Met woordenlijst. Vertaald als 'De menselijke trekjes van dieren : hoe ze lachen, spelen en zich misdragen'* (2020). Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Engels | 9781782408161 | 48 pagina's

Titel The surprising lives of animals : how they can laugh, play and misbehave!
Auteur Anna Claybourne
Secundaire auteur Stef Murphy
Type materiaal Boek
Uitgave London : Ivy Kids, 2020
Overige gegevens 48 pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9781782408161
PPN 431328188
Rubriekscode 594
Taal Engels
Onderwerp algemeen Dieren; Gedrag
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Gedrag