Het andere koek boek
Boek

Het andere koek boek lievelingsgerechten en traktaties van nieuwe Nederlandse kinderen (maart 2021)/ idee, tekst & fotografie Mirjam Marks, voorwoord George Tobal ; rdactie Donja Odijk ; eindredactie Irwan Droog, Rozemarijn Houben

Kinderen van 5 t/m 18 jaar, die uit hun geboorteland zijn gevlucht, vertellen wat hun lievelingsgerecht is. Met uitleg van recepten van o.a. okrasoep uit Nigeria, vegetarische samosa's uit Sri Lanka en mutaki (koekjes) uit Azerbeidzjan. Met QR-code voor de verhalen van de kinderen en veel kleurenfoto's. Vanaf ca. 10 t/m 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In dit familiekookboek bereiden achttien gezinnen die uit hun geboorteland zijn gevlucht en nu in Nederland wonen de lievelingsgerechten van hun kinderen. Het zijn hartige en zoete hoofd- en nagerechten uit verschillende culturen: van okrasoep uit Nigeria en vegetarische samosa's uit Sri Lanka tot Pakistaanse halva (pudding) en mutaki (koekjes) uit Azerbeidzjan. De lay-out is kleurrijk en aantrekkelijk, met duidelijke, stap-voor-stap recepten, paginagrote kleurenfoto's van families die bezig zijn met koken, hun kinderen die trots het eindproduct laten zien en close-upfoto's van het klaargemaakte voedsel. De kinderen uit het gezin - in leeftijd variërend van 5 tot en met 18 jaar - worden aan het begin van het hoofdstuk voorgesteld, met vermelding van land van herkomst en azc. Behalve de recepten vertellen zij en hun ouders over hun land, tradities en gewoonten. Af en toe fleuren vrolijke figuurtjes, gemaakt van diverse ingrediënten, de pagina op. Als extraatje biedt het boek op steviger papier (eventueel uitneembare) vier kleurrijke ansichtkaarten, een memoriespel van de gerechten en achterin stickers met ingrediënten. Via een QR-code kun je de filmpjes van de kinderen bekijken. Aantrekkelijk kookboek waarbij je kennismaakt met verschillende culturen. Vanaf ca. 10 t/m 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789083063676 | 126 pagina's

Titel Het andere koek boek : lievelingsgerechten en traktaties van nieuwe Nederlandse kinderen
Auteur Mirjam Marks
Secundaire auteur George Tobal ; Donja Odijk
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave [Amsterdam] : ROSE stories, maart 2021
Overige gegevens 126 pagina's - gekleurde illustraties - 34 cm
Annotatie Met animatiefilmpjes! - Uitgave in samenwerking met Stichting de Vrolijkheid
ISBN 9789083063676
PPN 432477403
Rubriekscode 629.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kookboeken
PIM Rubriek Eten en Drinken
PIM Trefwoord Kookboeken