Scrooge en kleine Tim
Boek

Scrooge en kleine Tim a Christmas carol (december 2020)/ Charles Dickens, bewerkt door Serge Simonart ; redactie: Remco Houtman-Janssen

De geschiedenis van een oude vrek die op kerstavond in het 19-eeuwse Londen door drie geesten zijn levensloop voorgeschoteld krijgt, waardoor hij zijn manier van leven verandert.

Aanwezigheid

Recensie

De gierige Ebenezer Scrooge heeft niets over voor zijn medemens. Op kerstavond krijgt hij bezoek van de geest van zijn overleden zakenpartner Marley. Deze waarschuwt hem om zijn leven te beteren als hij na zijn dood niet als geest wil blijven ronddolen op aarde. Marley voorspelt dat Scrooge de komende tijd bezoek zal krijgen van de geest van voorbije kersttijden, de geest van het kerstfeest van het heden en de geest van kerstmis in de toekomst. Deze zullen hem proberen tot inkeer te brengen voordat het te laat is. Scrooge is sceptisch en heeft hier geen behoefte aan, maar zijn bezoekers zijn onverbiddelijk. Deze mooie klassieker van Charles Dickens is subtiel bewerkt door Serge Simonart zodat het in de tijd van nu past zonder dat het zijn charme verliest. Het taalgebruik is zorgvuldig gekozen en ouderwets, dit komt het verhaal ten goede daar het zich in de negentiende eeuw afspeelt. Het boek op zichzelf is al een ware lust voor het oog met de mooie kaft met glitters en de gouden kleur op snee. Dit ultieme kerstverhaal is onmisbaar in de boekenkast van liefhebbers van kerstverhalen.

Specificaties

Nederlands | 9789463933407 | 119 pagina's

Titel Scrooge en kleine Tim : a Christmas carol
Auteur Charles Dickens
Secundaire auteur Serge Simonart ; Remco Houtman-Janssen
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Gent : Borgerhoff & Lamberigts, december 2020
Overige gegevens 119 pagina's - illustraties - 20 cm
Annotatie Vertaling gebaseerd op: A Christmas carol / Charles Dickens. - 1843
ISBN 9789463933407
PPN 431830851
Genre kerstverhaal
Thematrefwoord Kerstmis
Taal Nederlands