Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
De griezelbus. 1
Boek

De griezelbus. 1 (2020)/ Paul van Loon

Groep zeven maakt een rit in een griezelbus. Schrijver P. Onnoval vertelt een aantal griezelverhalen. Tussen de verhalen door wordt het steeds enger in de griezelbus. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Meester Maurice gaat ter gelegenheid van de Kinderboekenweek een ritje maken met de griezelbus. Schrijver P. Onnoval (anagram van de auteur) vertelt aan de hand van voorwerpen griezelige verhalen. Raamvertelling met als basis de terugblik in de bus na elk voorgelezen griezelavontuur. Deze compositie versterkt het griezelelement (het kan ons ook gebeuren), anderzijds wordt er met humor gerelativeerd. Te eng wordt het nooit. Veelvuldig herdrukt eerste deel van de serie 'De Griezelbus'*, dat in 1991 voor het eerst verscheen. Met nieuwe zwart-witillustraties in gemengde techniek en een nieuw mysterieus omslag. Het vaardig geschreven verhaal heeft niets aan kracht ingeboet. Voor een nieuwe generatie jonge griezelfans een spannend en goed geschreven griezelboek, dat het best getypeerd wordt met het door de auteur zelf bedachte genre: grumorboeken. Ook leuk om voor te lezen, maar misschien niet voor het slapengaan. Paperback. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025871406 | 161 pagina's

Titel De griezelbus. 1
Auteur Paul van Loon
Secundaire auteur Caren Limpens
Type materiaal Boek
Editie Drieënvijftigste druk;
Uitgave Amsterdam : Leopold, 2020
Overige gegevens 161 pagina's - zwart-wit illustraties - 23 cm
Annotatie Illustraties binnenwerk: Caren Limpens - 1e druk met tekeningen van Camila Fialkowski: Tilburg : Elzenga, 1991
ISBN 9789025871406
PPN 431649898
Genre griezelverhaal
Thematrefwoord Gedaanteverwisselingen ; Griezelen ; Raamvertellingen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De griezelbus
Boek

De griezelbus (1991-...)

vol. 1
Uitgeleend
Paul van Loon