Je hebt erom gevraagd!
Boek

Je hebt erom gevraagd! ([2020])/ tekeningen & inkleuring William, scenario Cazenove & William ; vertaling [uit het Frans]: BOOM!

Marine is haar oudere zus Wendy zo zat dat ze besluit om haar te verkopen en een nieuwe zus te gaan zoeken. Vrolijke korte ballonstrips in kleur van één pagina over twee zussen die flink kunnen bekvechten maar ook dol op elkaar zijn. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Opnieuw avonturen en gekibbel van Wendy en haar jongere zusje Marine. Op bijna elke pagina staat steeds een nieuw verhaal dat los te lezen is. In dit vijftiende deel van de stripserie 'Sisters' is Marine haar oudere tienerzus Wendy zo zat dat ze besluit om haar te verkopen en een nieuwe zus te gaan zoeken. De verhalen over de zussen die elkaar soms letterlijk in de haren zitten, zijn geïnspireerd op de dochters van Cazenove die het scenario verzonnen heeft. Deze oorspronkelijk Franse stripserie heeft een vlotte tekenstijl met plaatjes die zorgvuldig zijn ingekleurd. In dit album vallen de kleuren zacht en gedempt uit; dit komt voor een vrolijk bedoeld album wat flets over. De karakters zijn karikaturaal en met veel humor getekend. De dialogen zijn kort, bondig en hebben een duidelijk lettertype. De gebeurtenissen zelf zijn wat over de top. De meisjes gedragen zich daarbij net wat te vaak als 'monsters'. Maar met voldoende grappige momenten zal dit album zeker worden gewaardeerd door tienermeiden. Afzonderlijk leesbaar naast het vorige deel, 'Gezworen leugenaar' (2019)*. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789462107687 | 46 pagina's

Titel Je hebt erom gevraagd!
Auteur William"
Instelling /BOOM!, Wingene
Secundaire auteur ... Cazenove
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Antwerpen : Ballon, [2020]
Overige gegevens 46 pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Oorspronkelijke Franse uitgave: Bamboo Édition, (c)2020
ISBN 9789462107687
PPN 430969708
Genre stripverhaal - humoristische roman
Thematrefwoord Zussen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Sisters
Boek

Sisters (2009-...)

vol. 15
Uitgeleend
William"