Geboren, niet gemaakt
Boek

Geboren, niet gemaakt reflecties op het levensbegin (2020)/ redactie Theo Boer, Elise van Hoek en Dick Mul

Een bundel bijdragen over conceptie, zwangerschap en abortus vanuit ethisch, juridisch, sociologisch, theologisch en medisch standpunt, geschreven vanuit het christelijke levensbeginsel dat elk mensenleventje geschapen is en daarom bescherming verdient.

Recensie

De vergevorderde medische technologie vraagt volgens de redactie van deze bundel een nieuwe bezinning rondom de thema's van conceptie, geboorte en abortus. Vijftien auteurs uit verschillende disciplines belichten elk vanuit hun eigen invalshoek verschillende onderwerpen, met als uitgangspunt een ethiek van voorzichtigheid. Het ongeboren leven is ontzettend kwetsbaar, niet maakbaar. En de scheidslijn tussen de keus voor abortus of voor het laten leven is in veel gevallen flinterdun. Boeiende, onderhoudende bundel geschreven vanuit het christelijke levensbeginsel dat elk mensenleventje geschapen is en daarom bescherming verdient. Vanuit juridische, ethische als medische oogmerken worden zaken als gentherapie en voortplantingstechnieken beschreven, de rol van de huisarts rondom het voorschrijven van anticonceptie, zowel voor als na de conceptie, tot allerlei actuele ontwikkelingen van vandaag die te maken hebben met de embryo. De diversiteit aan zowel auteurs als behandelde thema's maken het tot een inspirerend informatief geheel, dat (aanstaande) ouders een groot aantal handvatten aanreikt voor bezinning en keuzemogelijkheden.

Specificaties

Nederlands | 9789463691093 | 240 pagina's

Titel Geboren, niet gemaakt : reflecties op het levensbegin
Secundaire auteur Theo Boer
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Buijten & Schipperheijn Motief, 2020
Overige gegevens 240 pagina's - 22 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register
ISBN 9789463691093
PPN 428663001
Rubriekscode 615.56
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Mensen; Voortplanting; Medische ethiek; Opstellen ; Zwangerschap; Medische ethiek; Opstellen ; Embryologie ; Abortus ; Prenatale diagnostiek
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Voortplanting