Hof van doorns en rozen
Boek

Hof van doorns en rozen (2021)/ Sarah J. Maas, uit het Engels vertaald door Gerdien Beelen

Feyre (19, ik-persoon) wordt gevangengenomen door een vijandig magisch ras. Ze probeert te ontsnappen, maar raakt steeds meer verstrikt in het leven bij de vijand. Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De 19-jarige Feyre behoort tot een aan lager wal geraakte familie. Om te overleven, moet ze jagen in een bos dat grenst aan de wereld van de elfiden. Door een oud verbond is er een muur opgetrokken tussen beide rivaliserende rijken, maar soms glippen wezens door openingen in de barrière. Wanneer Feyre op een dag een wolf neerschiet, beseft ze niet dat ze een elfide heeft vermoord. Maar al snel komt Tamlin, een Edelheer van het Lentehof, vergelding eisen. Ze wordt meegevoerd naar een onbekende wereld, waar ze haar dagen slijt in het gezelschap van Tamlin, voor wie ze een vurige haat voelt. Tot deze haat langzaamaan verandert... De prille liefde tussen Feyre en Tamlin is echter in gevaar, want een vijand dreigt het Elfidenrijk te verwoesten. De auteur is een New York Times bestselling author, vooral bekend door haar serie 'Throne of Glass', waarvan de filmrechten zijn verkocht. Feyres doorzettingsvermogen, koppigheid en brutaliteit maken een geloofwaardig en aimabel personage. De auteur creëert een realistische wereld en de spanning wordt geleidelijk opgebouwd. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789000374373 | 421 pagina's

Titel Hof van doorns en rozen
Auteur Sarah J. Maas
Secundaire auteur Gerdien Beelen
Type materiaal Boek
Editie Zesde druk;
Uitgave [Amsterdam] : Van Goor, 2021
Overige gegevens 421 pagina's - kaart - 23 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: (c)2016 - Vertaling van: A court of thorns and roses. - New York : Bloomsbury, (c)2015
ISBN 9789000374373
PPN 430588585
Genre science-fiction
Thematrefwoord Ontvoeringen ; Fantasiewezens
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Hof van doorns en rozen
Boek

Hof van doorns en rozen (2016-...)

vol. 1
Uitgeleend
Sarah J. Maas