De reis met de vliegende leunstoel [Dyslexie editie]
Boek

De reis met de vliegende leunstoel [Dyslexie editie] ([2020])/ Jacques Vriens, met illustraties van Iris Boter

Oma wordt door een jeugdvriend uitgenodigd om naar Tanzania te komen. Ze wil graag gaan, maar is bang om te vliegen. Joost en Eefie bedenken een plan. Vanaf ca. 9 jaar. In lettertype Dyslexie.

Aanwezigheid

Recensie

Omdat de ouders van Pepijn (14), Eefie (11), Joost (8) en Nina (5) Hotel De Korenwolf runnen, zijn de kinderen vaak op elkaar aangewezen en wordt er veel gespeeld in de toneelzaal. Wanneer oma door een goede jeugdvriend is uitgenodigd om naar Tanzania te komen en ze vliegangst blijkt te hebben, proberen de kinderen haar daar vanaf te helpen. Hilarisch gegeven dat zich afspeelt in Zuid-Limburg; het verhaal biedt veel identificatiemogelijkheden. Vlotte, beeldende schrijfstijl met oog voor detail en gevoel voor humor en relativering. Het verhaal is geschreven in de tegenwoordige tijd en met veel dialogen; moeilijke begrippen worden terloops uitgelegd. De indeling in hoofdstukken en de ruime bladspiegel vergemakkelijken het lezen. De ingrediënten zijn goed gekozen: een zure ober, een behulpzame kok, een begripvolle oma, bezige ouders, een verliefde tiener - de kinderen onderling hebben ondanks leeftijd- en karaktergebonden kibbelpartijen een goede band met elkaar. De zwart-witte pentekeningen en de plattegronden in kleur op de schutbladen zijn sfeerverhogend; levendige lijnvoering. Onafhankelijk te lezen van de andere delen over de bende van De Korenwolf; in 2014 verschenen de laatste delen als POD. Vanaf ca. 9 jaar. Gedrukt in lettertype Dyslexie.

Specificaties

Nederlands | 9789463244879 | 113 pagina's

Titel De reis met de vliegende leunstoel [Dyslexie editie]
Auteur Jacques Vriens
Secundaire auteur Iris Boter
Type materiaal Boek
Uitgave Deventer : Dyslexion Uitgeverij, [2020]
Overige gegevens 113 pagina's - zwart-wit illustraties - 25 cm
Annotatie Oorspronkelijke uitgave: Amsterdam : Van Holkema & Warendorf, (c)2019. - (De bende van De Korenwolf) - Tekst opgemaakt in een dyslexie lettertype
ISBN 9789463244879
PPN 429277369
Thematrefwoord Grootmoeders ; Vliegangst ; Hotels
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De bende van De Korenwolf
Boek

De bende van De Korenwolf (2000-...)

vol.
Uitgeleend
Jacques Vriens