Blokje leert zich beheersen
Boek

Blokje leert zich beheersen Islamitisch lees- en doeboekje (2020)/ redactie en illustraties: Saïda Franken, eindredactie: Nora Naber

Blokje, een rood blokje met armen, benen en een gezichtje, is boos omdat zijn ouders hem niet begrijpen. Hoe moet je daarmee omgaan? Dat leer je van de profeet Mohammed. Met gestileerde kleurenillustraties en tekst op rijm. Voor islamitische kinderen van ca. 4 t/m 6 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Blokje, een rood blokje met armen, benen en een gezichtje, is boos omdat zijn ouders hem niet begrijpen. Hij schreeuwt en wil alles kapot maken. Van zijn vader moet Blokje met een hamer spijkers in een schutting slaan. Want als je boos bent doe je andere mensen pijn, dan maak je gaten. Door het timmeren voelt Blokje de woede wegstromen. Vader leert hem wat de profeet Mohammed vrede zij met hem (sic) over boosheid zegt: 'De sterkste is degene die zijn woede beheersen kan. Bid twee gebeden, dan ben je gelijk minder kwaad.' Achterin het vierkante prentenboekje staat een liedtekst: 'Wordt niet boos, wordt niet kwaad'. Via de QR-code voorin het boekje kun je zowel het verhaal als de liedjes beluisteren. Je kunt ook Blokje leren tekenen en er een stripverhaal van maken. Een speels islamitisch leerboekje met veel, ook paginagrote illustraties van levendige blokjes in felle kleuren. De ouders en vriendjes zijn ook blokjes. Uitgeverij Salaam Art wil 'creativiteit binnen de islamitische samenleving op gang brengen door middel van kunst. Allah houdt van schoonheid en heeft alles geschapen,' staat er op hun website. Geschikt voor islamitische kinderen van ca. 4 t/m 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789083046471 | 41 pagina's

Titel Blokje leert zich beheersen : Islamitisch lees- en doeboekje
Auteur Saida Franken
Secundaire auteur Nora Naber
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave [Amsterdam] : Salaam Art, 2020
Overige gegevens 41 pagina's - gekleurde illustraties - 21 cm
ISBN 9789083046471
PPN 431244685
Rubriekscode 415.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Boosheid; Islamitische visie ; Rijmvertellingen
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Boosheid