De vijf elementen
Boek

De vijf elementen ontdek met spirituele Chinese geneeskunde je unieke persoonlijkheidstype ([2021])/ Jean Haner, vertaling [uit het Engels] Linda Jansen

Inzichten in persoonlijkheidstypen en hun voorspelbare problemen volgens de vijf elementen en simpele oplossingen om weer in balans te komen.

Aanwezigheid

Recensie

De Chinese leer gaat uit van de vijf elementen: Hout-Vuur-Aarde-Metaal-Water gebaseerd op de patronen in de natuur. Kort wordt uitleg gegeven over deze vijf elementen waarna ze terugkomen in persoonlijkheidstypen (houttype, vuurtype etc.). Ieder mens heeft van elk element wel iets in zich, middels vragenlijsten kun je je meest dominante element bepalen. Een element dat uit balans is veroorzaakt milde tot ernstige klachten. In dit boek worden de elementen en hun verstoringen apart behandeld en er worden suggesties gegeven op welke manier je het evenwicht weer kunt herstellen met het doen van eenvoudige activiteiten zoals: draag zwarte kleding, hang een poster op waarop een afbeelding van hout te zien is, doe een buitensport etc. Een vijf-weeks programma zorgt voor een complete reset van al je elementen. Afsluitend nog een visualisatie waarin alle vijf de elementen verwerkt zijn. Dit boek biedt 'acupunctuur voor de geest', voor in Chinese geneeskunde geïnteresseerden een zeer boeiende aanvulling.

Specificaties

Nederlands | 9789020217643 | 271 pagina's

Titel De vijf elementen : ontdek met spirituele Chinese geneeskunde je unieke persoonlijkheidstype
Auteur Jean Haner
Secundaire auteur Linda Jansen
Type materiaal Boek
Uitgave [Utrecht] : Ankh-Hermes, [2021]
Overige gegevens 271 pagina's - illustraties - 22 cm
Annotatie Met literatuuropgave - Vertaling van: The five-element solution. - Hay House, (c)2020
ISBN 9789020217643
PPN 430321260
Rubriekscode 611.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Chinese geneeskunde ; Persoonlijkheidsleer
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Chinese geneeskunde