Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
67 seconden
Boek

67 seconden de graphic novel ([2021])/ Jason Reynolds, met illustraties van Danica Novgorodoff ; vertaald [uit het Engels] door Maria Postema

Shawn Holloman (19) is op straat vermoord. Zijn broer Will (15) wil wraak nemen op de vermoedelijke moordenaar, Carlson Riggs. Gewapend met Shawns pistool stapt Will in de lift. Maar tijdens de rit slaat de twijfel toe. Ballonstrip. Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De negentienjarige Shawn is vermoord en zijn broer Will, vijftien jaar oud, denkt te weten wie het gedaan heeft: iemand uit een bende van een naburig blok. Will is van plan wraak te nemen, want zo zijn de Regels waarmee hij is opgevoed: Regel 1: niet huilen, Regel 2: niet snitchen, Regel 3: wraak nemen. Will pakt het pistool van zijn vermoorde broer en stapt in de lift met de bedoeling de vermeende moordenaar van zijn broer om te leggen. Maar op weg naar beneden (duur 67 seconden) stapt er op iedere verdieping een bekende dode in. Allemaal zijn ze door geweld om het leven gekomen: de vriend van zijn broer, een jeugdvriendinnetje, zijn oom, zijn vader, en tenslotte zijn vermoorde broer zelf. Door hun verhalen slaat bij Will de twijfel toe. Is wraak nemen wel de juiste beslissing? Spannend, met vaart verteld, aangrijpend en aansprekend verhaal over de zinloosheid van de geweldspiraal waarin Will en zijn omgeving gevangen zitten. Graphic novel-bewerking van de oorspronkelijke jongerenroman (ook in het Nederlands vertaald) met expressieve, goed bij het verhaal passende aquareltekeningen met een stoere uitstraling. Jason Reynolds werd al vele malen bekroond voor zijn jongerenromans en is de Amerikaanse National Ambassador for Young People's Literature 2020-21. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463492096

Titel 67 seconden : de graphic novel
Uniforme titel Zevenenzestig seconden
Auteur Danica Novgorodoff
Secundaire auteur Jason Reynolds ; Maria Postema
Type materiaal Boek
Editie [1e druk];
Uitgave [Utrecht] : Blossom Books, [2021]
Overige gegevens 201 ongenummerde pagina's - illustraties - 24 cm
Annotatie Vertaling van: Long way down : the graphic novel. - Atheneum, (c)2020. - Oorspronkelijke uitgave: (c)2017
ISBN 9789463492096
PPN 429586000
Genre stripverhaal - psychologische roman - sociale roman
Thematrefwoord Broers ; Rouwproces ; Wraak ; Moorden ; Geweld
Taal Nederlands